Manisa Akhisar ve Muğla Fethiye’de bulunan fidanlıkları ile Ceviz fidanı, Badem fidanı, Fıstık fidanı ve Zeytin fidanı başta olmak üzere birçok meyve fidanı çeşidini çiftçilerle buluşturarak; sektörün öncü firmalarından biri haline gelmeyi başarmıştır. Agrolidya’nın üretimini gerçekleştirdiği fidanlar Türkiye’nin dört bir yanında toprakla buluşmakta. Ayrıca üretilen fidanlar Rusya, Azerbaycan, Gürcistan, Özbekistan gibi ülkeler başta olmak üzere birçok ülkeye ihraç edilmekte. 
 Fidan üretimi yanı sıra profesyonel bahçe kurulumları da gerçekleştiren Agrolidya Tarım Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Yaşar, “Son yıllarda en çok Ceviz ve Badem bahçelerine yatırım yapılmaktadır. Yerli ve Yabancı binlerce yatırımcı Türkiye genelinde profesyonel bahçeler kurmakta. Ceviz ve bademden sonra en çok Fıstık ve Zeytin bahçesi kurulumu yapmaktayız. Yatırımcının ve çiftçinin bu çeşitleri tercih etmesinin sebebi elbette ki bu ürünlerin diğer tarım ürünlerine göre daha kazançlı olması. Agrolidya Tarım olarak, yatırımcılara fidan satışını ve meyve bahçesi kurulumunu gerçekleştirdiğimiz tarım arazilerinin sonraki yıllardaki gelişim sürecinde de profesyonel danışmanlık hizmeti veriyoruz. Amacımız bu yapılan yatırımların en doğru şekilde yönetilmesi ve minimum maliyetle en kısa sürede yapılan yatırımlardan yatırımcıya kazanç sağlamak ve ülke ekonomisine gelir olarak geri dönmesidir.” ifadelerini kullandı.
Ayrıca Yaşar: ‘’Badem fidanı ve Ceviz fidanı çeşitlerinde özellikle son yıllarda geliştirilen, İspanyol ve Fransız çeşitler ile kurulan bahçeler birçok özellik bakımından öne çıkmakta. Yüksek verimlilik, erken hasada gelmeleri, geç çiçeklenme özellikleri ile yerel çeşitlere kıyasla don olaylarından daha az etkilenmeleri ve daha kaliteli meyveler oluşturmaları gibi birçok olumlu özeliği ile bu çeşitler çiftçinin yüzünü güldürmekte.’’ dedi. 

Rusya'nın 15 yaşındaki kahramanı: Müslüman gence cesaret ödülü Rusya'nın 15 yaşındaki kahramanı: Müslüman gence cesaret ödülü


 

Editör: TE Bilişim