Manisa'nın tam merkezinde bulunan 2 katlı bina çevresindeki diğer binaların yıkılması ile birlikte ilginç bir görüntü oluşturdu. Bina, Mustafa Kemal Paşa Caddesi ile Gaziosmanpaşa Caddesi'nin kesiştiği noktada, Beyaz Fil'in Doğu yakasında bulunuyor. Binanın alt kısmı 2 dükkandan oluşuyor. Dükkanların birinde 1977'den bu yana elektronik ve hediyelik eşya satışı yapılıyor. Diğeri ise eczane... 
Şehrin gelişmesi ile birlikte söz konusu binanın arka tarafında, Doğu cephesinde yer alan yapı yıllar önce Emlak Bankası'na aitti. Daha sonra Giritligil gruba ardından da bir alışveriş merkezine satıldı. Şimdi o alış merkezi yeni bir inşaata başladı. Yeni Han yönündeki diğer binanın ise daha önce yıkımı gerçekleşmişti. Bölgede ayakta kalan ve ince yapısıyla dikkat çeken 100 yıllık bina, Anıtlar Kurulu tarafından tescillendiği için koruma altında. Varlıüını Anıtlar Kurulu'na borçlu. Binanın 106 yaşında olduğu biliniyor. 
Zamana ve hızla büyüyen şehre inat ayakta kalmak için adeta direnen bu ince binanın daha ne kadar varlığını koruyacağı merak ediliyor. 
Öte yandan Kuyumcular Çarşısı civarında Anıtlar Kurulu tarafından koruma altında olan benzer çok sayıda yapı bulunuyor. 

Ege'de yollar beyaza büründü Ege'de yollar beyaza büründü

Editör: TE Bilişim