Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in iki ülke arasındaki ticaret hacmi için koyduğu 100 milyar dolarlık hedefe ulaşmak için çalışmalar devam ederken, iki ülke arasında bilgi ve kültürel alışveriş ivme kazanıyor.
TBMM Türkiye - Rusya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve milletvekilleriyle birlikte Rusya’nın başkenti Moskova’da bir dizi ziyarette bulundu. Kremlin Sarayı ve Kızıl Meydan’ı gezen Baybatur, Rusya’yla ilişkilerin güçlenmesi için görüşmeler yaptı. Baybatur ayrıca, Rusya Federal Meclisi Rusya - Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Murat Hapsirokov ile bir araya gelerek, iki ülke arasında yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundu.
2. Uluslararası Parlamentarizmin Gelişimi Forumu kapsamında Rusya’ya giden Baybatur, yoğun temasların yanı sıra Uluslararası Güvenlik: Barış ve İstikrar İçin Kanun Koyucuların Diyalogu, Dijital Gelecek için Yasa Yapım Süreci ve Yasal Çerçeve: Zorluklar ve Çözümler, Medya Savaşları: Yalan Haberi Nasıl Yenmeli?, Sürdürülebilir Kalkınma İçin Etkileşim, Parlamentarizmin Gelişmesinde Gençliğin Rolü: Tecrübe ve Öncelikler’in ele alındığı oturumlara katıldı. 
Moskova ziyaretine ilişkin kısa bir demeç veren Baybatur, “İlişkilerimizin dayandığı ilkeler karşılıklı saygı ve her düzeyde samimi diyalog. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin arasındaki yakın ilişkilerin yanı sıra ilişkilerimizi kurumsallaştırdık. Parlamentolar Arası Dostluk Grupları olarak bizler de üzerimize düşeni yapma gayreti içerisindeyiz. Halklarımızın temsilcileri olarak bizler işbirliğimizin geliştirilmesine daha yoğun katkıda bulunabiliriz. Mevcut olumlu ortam, liderlerimizin siyasi iradesi ve halklarımızın arzusu bizi daha da cesaretlendiriyor. Bu kapsamda Rus mevkidaşım Murat Hapsirokov’la neler yapabileceğimizi ele aldık” dedi.
Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in katılımıyla gerçekleşen 2. Uluslararası Parlamentarizmin Gelişimi Forumu’nun kapanış oturumuna da katılan Baybatur, Rusya Federasyonu Federal Meclisi Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko’nun TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve beraberindeki Parlamento heyeti onuruna vereceği akşam yemeğin ardından bu akşam saat 21.00’de Türkiye’ye hareket edecek.

Editör: TE Bilişim