Alaşehir Belediyesi’nde CHP’li Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, seçimlerden bir hafta sonra belediye başkan yardımcısı olarak atadığı Halis Özcan’ı geçtiğimiz hafta görevden almasıyla başlayan kriz yeni bir boyut kazandı.  
Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu imzasının yer aldığı görevde alınma yazısında “31.03.2019 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimlerinde belediye meclis üyesi olarak seçilmeniz vesilesiyle, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 49.madesine istinaden 18.04.2019 belediye başkan yardımcısı statüsünde görevlendirmeniz, tarafımdan görülen lüzum üzerine 15.08.2022 tarihi itibariyle sona ermiştir” ifadeleri yer aldı.  
“BİRLİKTELİĞİMİZ YALNIZCA BELEDİYEDE SONA ERDİ”
İYİ Parti Alaşehir İlçe Başkanı Kadir Daş, “Millet ittifakının ilçemizde paydaşları olan CHP ve İYİ Parti teşkilatları, önümüzdeki seçimde güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüş için çalışmalarını sürdürüyor. Üzülerek söylüyorum ki, İYİ Parti ve CHP ilçe teşkilatlarında ve tabanda sorunsuz ilerleyen bu sağlıklı yapı, belediyede yürütülemedi ve sona erdi. Belediye Başkanımız, Başkan Yardımcısı Halis Özcan’ın görevi insiyatif olarak sona erdirmiştir. Teşkilatımız, almış olduğu kararla başka bir arkadaşı görevlendirmemiştir. Dürüstlüğünden emin olduğumuz Belediye Başkanımız ile belediye yönetiminde anlaşamıyoruz. Bugün itibariyle birlikteliğimiz belediyede sona ermiştir” dedi.  
“ALNIM AÇIK”
İYİ Parti Belediye Meclis üyesi Halis Özcan açıklamasında, “2019 seçimlerinden bu yana meclis üyesiyim ve belediye başkan yardımcısıyım. Ben partimizin misyonu gereği ‘halka hizmet hakka hizmettir’ anlayışıyla elimden geleni yapmaya çalıştım. Halkımızın sesi olmaya devam edeceğiz. Görev yapmış olduğum süre içerisinde altına imza attığım her konuda alnım açıktır. Bu konuda şüphesi olan varsa şüphesini dile getirsin. Alnımız açık, başımız dik bir şekilde bundan sonra İYİ Parti İmar Komisyonu üyesi olarak çalışmalarıma devam edeceğim” diye konuştu. 
“HİÇBİR KOLTUK SEVDAMIZ YOK”
İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz da son olarak şu ifadeleri kullandı, “Bizler değerli Başkan Yardımcımız Halis Özcan’ın dürüstlüğünden eminiz. Bize görevden alınmayla ilgili herhangi bir gerekçe gösterilmedi. İYİ Parti bundan sonra Alaşehir’de yeni bir belediye başkan yardımcısı da önermeyecek. Genel Başkanımız, aylar önce Cumhurbaşkanı adayı olmayacağını açıklayarak İYİ Parti’nin bir koltuk sevdası olmadığını herkese göstermiştir. Biz de onun yolundan gidiyoruz. İYİ Parti’nin koltuk sevdası yoktur. O nedenle Halis Özcan kardeşimizin yerine bir isim önermeyeceğiz. Millet ittifakı, Alaşehir Belediyesi dışında tüm Alaşehir’de, Manisa’da ve Türkiye’de sorunsuz devam etmektedir”

Gençlik Merkezleri Arası Spor Ligi Ege Bölge Finali başladı Gençlik Merkezleri Arası Spor Ligi Ege Bölge Finali başladı


 

Editör: TE Bilişim