Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), benzinde 0,79 ve motorinde 2,25 TL/LT olarak yapılan zamların, ürün fiyatlarının bugün büyük oranlı düşüş göstermesi doğrultusunda kaynağından iptal edildiğini açıklamıştı. 

Bugün ise petrol fiyatları, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) petrol üretimini yükseltme sözü vermesiyle dünkü yüzde 12 düşüşünün ardından bugün dalgalı bir seyir izliyor. 

Brent petrol, düne göre yaklaşık yüzde 2'lik artışla 113 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Petrol fiyatları Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşla birlikte ABD Başkanı Joe Biden'ın ABD'nin Rusya'dan petrol, sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ve kömür ithalatını yasakladıklarını açıklamasıyla ile dün 130 doların üzerine çıktıktan sonra sert bir şekilde gerilemişti. 

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Washington Büyükelçisi Yousef el Otaiba'nın, petrol üretim artışlarını desteklediklerini ve OPEC+ koalisyonunun daha yüksek üretim seviyelerini düşünmeye teşvik edeceklerini açıklamasıyla piyasalarda dün hızlı bir düşüş yaşanmıştı.

Yeni bir yükselme olmaması durumunda akryakıta zam beklenmiyor. Düşüşün sürmesi halinde ise litre fiyatlarında yeni indirrimler gelebilir. Bir başka deyişle  yapılan zamların aşama aşama iptali de gündeme gelebilir.  

1 LİTRE BENZİN KAÇ LİRA?
İşte güncel akaryakıt ve benzin fiyatları son durum;

BENZİN FİYATLARI
İSTANBUL: 20,35

ANKARA: 20,44

İZMİR: 20,46

LPG LİTRE FİYATI

Ankara: 10,78

İstanbul: 10,68

İzmir: 10,62

MOTORİN FİYATI

İSTANBUL: 22,82

Zafer Kalkınma Ajansı yeni yönetimiyle ilk kez toplandı Zafer Kalkınma Ajansı yeni yönetimiyle ilk kez toplandı

ANKARA: 22,90

İZMİR: 22,90

Editör: TE Bilişim