Ak Parti yönetim kurulu toplantısına basın mensuplar da davet edildi. 
İl Başkanı Salih Hızlı ve yönetim kurulu üyeleri, akşam yemeğinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.
Hızlı, basın mensuplarından gelen soruları yanıtladı.  

Ege'de faciadan dönüldü! Hemzemin geçitte mahsur kalan tıra tren çarptı Ege'de faciadan dönüldü! Hemzemin geçitte mahsur kalan tıra tren çarptı

Seçim barajının düşürülmesi 
Seçim yasası meclise sevk edildi ancak yasalaşmadı. Genel hatlarıyla ilgili çok fazla yorum yapmak istemiyorum. Biz bugüne kadar çıkarılan bütün yasalarda objektif olmaya çalıştık. Hangi partiye değil de ülkemize faydalı mı değil mi ona bakıyoruz.  Netleştiğinde yine bunu konuşuruz. 

Sıfır kaldırım işgali konusu…
Biliyorsunuz ben 15 yıl belediye başkanlığı yaptım. Belediyelerin iki kronik sorunu var. Sokak hayvanları ve kaldırım işgalleri. Biz dün Cumhur İttifakı toplantısında bu konu gündeme geldi. Hatta ben bu konuyu gündeme getirdim. Şikayetler geliyor. Bunu Büyükşehir Belediye Başkanımıza ilettik. Daha çok merkezde Şehzadeler’de bu konu gündemde. Bu konuda oda başkanlarıyla bir toplantı yapıldı. 
Bu mesele yönetilmesi gereken bir mesele. Sayın Cengiz Ergün de her iki tarafı da dengelemeye çalışıyor. Vatandaşların talebi var. Bir de esnafın durumu var. Her iki tarafın da hakları var. Akşam bu konu için konuştuk. Onun sonucu olarak odalarla görüşmeler yapılıyor. Umarım her iki tarafın da memnun olacağı bir yol çıkar. Sonuçta bunlar diyalogla çözülecek şeyler. 

Sevgi yollarında da bu yasağın olması normal mi? 
Bununla ilgili ilkesel çözümler belirlenecek. Mevcut durum gözden geçirilecek. Yaz mevsimi de geliyor, bu daha çok önümüze çıkacak olan bir meseledir. Bu mesele çözmekten ziyade yönetilmesi gereken bir mesele. Esnaf aynı zamanda bizim vatandaşımızdır. Empati yaparak biraz daha kent bilinci içinde çözmek lazım. Çözüm bulunacağına inanıyorum. 

Ali Rıza Çevik meselesi 
İl Milli Eğitim Müdürüyle görüştüm. Şuan yatırım programında ve çözülecek. Okul olacak. Otopark olmasıyla ilgili özel durumun ne olduğunu bilmiyorum. Ama okul olacak. 

Pahalılık meselesi… Murat Baybatur’un bu konudaki sözleri hatırlatıldı. 
Murat Baybatur bir realiteyi söylemiş. Biz bir enflasyonun olmadığını söylemiyoruz, bu enflasyonun neden kaynaklandığını söylemememiz gerekir. Burada meselenin çok özgürce ve bağlamından koparılmadan söylenmesi gerekir. Siyasi söylemlerimiz farklılaşır ama realiteden kopmamak lazım. Sadece Türkiye’nin maruz kaldığı bir durum değil bu. 
Evet tabi ki biz de bir şey aldığımızda bunun pahalılaştığını biz de görüyoruz. Evet fiyat artışları söz konusu. Ukrayna savaşı ve dünyanın durumu fiyatlara yansıyor. AK Parti’nin olmaması durumunda bunu nasıl yaşardık deme şansımızı zaman kavramı olarak yok. Belki geçmişle karşılaştırabiliriz. Türkiye krizlere karşı daha dayanıklı hale geldi. Ülkemiz eskiye oranla çok daha dirençli durumdadır. Bugüne kadar meseleleri nasıl çözdüysek bunu da çözeceğimize inancım tamdır. 
Turizm sezonunun da açılmasıyla birlikte kısa süre içinde olumlu noktaya döneceğine inanıyorum. 
Türkiye önemli ölçüde büyük yatırımlarını tamamlamış ve işletme maliyetleri geri dönmeye başlamıştır. 
250 milyar dolara yaklaşan bir ihracatımız söz konusu. Şuan binlerce fabrika da var. Devletin teşvikiyle devam eden yatırımlar var. Bu yatırımların geri dönüşleriyle birlikte daha iyi olacaktır ekonomimiz. 
 
5 ilçe başkanının görevden alınacağı iddiası 
İlçe başkanlarıyla ilgili spekülasyonlar benim de kulağıma geldi. Parti disiplini söz konusu. Karar veren kurumlarımız var. Ne o söylentiler ne doğru ne de sayılar. Bir aksaklık olursa elbette gereken yapılır. Her an gündemimizde de olabilir. Bir değişiklik olursa sizinle paylaşırız. 

Ak Parti’nin üyes sayısı…
Ak Parti’nin Manisa’da 155 bin üyesi var.

Editör: TE Bilişim