21 Mart Down Sendromlular Günü ve 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında kuruluş bahçesinde düzenlenen Farklılıklarımızla Güzeliz partisinde kuruluşta hizmet alan engelliler ve aileleri katılım sağladılar. Partide canlı müzik ve dans ile ailelerin de aktif katılım sağladığı spor müsabakaları, ebru etkinliği, kanaviçe etkinliği, resim/el işi etkinlikleri düzenlendi. Yapılan partide engelli bireylerin ve ailelerin mutlu olduğu gözlemlendi. 

Kuruluş da yapılan sosyal, sportif ve akademik faaliyetlerle engellilerin bulunduğu gelişim durumu içerisinde kendi sınırlarında en üst basamağa ulaşmasını sağlamak, topluma kaynaşmasını sağlamak, STK, dernek, üniversite ve okullarla yapılan işbirlikleri ve projeler ile toplumda engelli bireyler hakkında farkındalık kazandırmak hizmetlerin temel amacını oluşturuyor. Aynı zamanda kuruluştan hizmet almakta olan engellilerin ailelerine ihtiyaç çerçevesinde belirlenen konularda eğitim ve aile danışmanlığı hizmeti vererek gelişim takibi yapmak, aile içi iletişimi kuvvetlendirmek kuruluş esaslarındandır. Engellinin ihtiyaçları, gelişim durumu ve ilgi alanları belirlenerek kuruluş bünyesinde olan resim, müzik, el sanatları, spor branşlarında atölye ve faaliyet çalışmalarına aktif katılımları sağlanarak kendilerine hobi oluşturmaları sağlanıyor. Kuruluş engellilerin kendi sınırlarında günlük yaşamını bağımsız idame ettirebilmesi, bireyin mevcut durumu uygun ise iş hayatına aktif katılımının sağlanması için projeler planlamakta.

Alışveriş merkezinde korkunç olay! Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü Alışveriş merkezinde korkunç olay! Tartıştığı kişiyi beyzbol sopasıyla darp ederek öldürdü

Editör: TE Bilişim