Haber: Ahmet ÜNSAL 
Hürriyetçi Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Haldun Bilgi, son aylarda gerek akaryakıta gerekse vatandaşın alması gereken gıda ve benzeri ürünlere yönelik yapılan zamları protesto etmek için ilginç eylem planı hazırladı.
 Ülke genelinde zamlara karşı rutin yazılı açıklama yapılırken Hürriyetçi Eğitim Sen Başkanı Bilgi, akaryakıt zamlar dolayısıyla eğitimcilerin araçları ile gelemediğine işaret etmek için eylemin yapılacağı bölgeye at ile geldi.
Eylem öncesinde eylemde kullanılacak olan at sahibinin elinden kaçmasıyla birlikte sahibi ve at arasında uzun soluklu kovalamaca yaşandı. Atın sahibi koşmaktan bitkin harap düşmesi üzerine yoldan geçen bir motosiklet ile atı yakalamayı başarıp eylem bölgesine getirerek Atlı eylem Manisa Yunusemre ilçesi Güzelyurt mahallesi Çukurova Kimya Çukurova Kimya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde gerçekleşti. 
 “YAKIT FİYATLARINDAKİ ÖNLEMEYEN ARTIŞLAR SONUCUNDA ÖZEL ARAÇLARIMIZLA İŞE GELME İMKANI ORTADAN KALKMIŞTIR”
 Sendikaya bağlı eğitimcilerin de katılım gösterdiği lisede ki öğrencilerin bulundukları sınıflardan alkışlarıyla destek verdiği ‘Atlı eylem’ de konuşan Başkan Haldun Bilgi;
“Bu yaptığımız ironik bir eylemdir ve bu tarz eylemlerimiz devam edecektir.Değerli arkadaşlar artan hayat pahalılığı, akaryakıt fiyatları vb. kalemler eğitim çalışanlarını enflasyonun altında ezilmeye mahkum etmiştir.Son bir yılda sadece doğalgaza %300, Elektriğe %260, Motorine %257, Benzine %238, Otogaza %162, Şekere %340, Ete/Süte %195 zam yapılmıştır. Halkımızın aylık bütçelerini en fazla etkileyen bu kalemler ne yazık ki tüm eğitim çalışanlarımızı da derinden sarsmaktadır. Özellikle yakıt fiyatlarındaki önlemeyen artışlar sonucunda özel araçlarımızla işe gelme imkanı ortadan kalkmıştır. Bu duruma dikkat çekmek adına böyle bir eylem gerçekleştirmeyi ve gün aşırı yapılan zamlara tepki göstermeyi uygun gördük. Gelin görün ki; artan saman ve yem fiyatları ile buna bile bütçemizin yetmeyeceği gerçeği ile yüzleştik.”
“MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN EĞİTİM ÇALIŞANLARINA İNDİRİMLİ SEYAHAT KARTI TALEP EDİYORUZ”
Başkan Bilgi, eyleme katılanların alkışları arasında sözlerine devam ederek;
 “20 km uzaklıktaki okuluna gidip gelen bir eğitim çalışanı düşünün.Bir ayda ortalama 1600 TL gibi astronomik bir rakamı sadece yakıt için harcadığında, ev kirası, elektrik, su vb. kalemler de eklendiğinde; şimdi soruyorum: Bu eğitimci hayatını nasıl idame ettirecek? Geleceğin teminatı olan yavrularımıza nasıl en verimli eğitim ortamını sağlayacak? Eğitim çalışanları bunlara kafa yormamalı değerli arkadaşlar! 11 Mayıs 2022 tarihinde Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden eğitim çalışanlarına indirimli seyahat kartı tanımlanmasını talep ettik ancak henüz cevap alamadık ve konunun sonuna kadar takipçisiyiz.”

Askeri üniformayla servis yapılan restoranda 3 gözaltı! Askeri üniformayla servis yapılan restoranda 3 gözaltı!

“KASABA GİDİP YAVRULARIMIZA 1KG ET ALIRKEN KARA KARA DÜŞÜNMEK İSTEMİYORUZ!”
Aylardır kasabın yolunu unuttuklarını dile getiren Başkan Bilgin;
“4 yıl önce vadedilen 3600 düzenlemesi Meclis görüşmeleri öncesi netleşti. Ek göstergesi 3000 ve üzerinde olan personel için ek gösterge düzenlemesi yeterli gibi görünse de, ek göstergesi 3000 altında olan çalışanlar için 600 puanlık artış kayda değer bir kazanım sağlamamaktadır. 657 sayılı kanuna tabi Milli Eğitim Bakanlığı Çalışanları, öğretmenler ve 2547 sayılı kanuna tabi Üniversite Çalışanları için 15 Temmuz 2022 tarihi itibariyle maaşlarımızda akaryakıt vb. ana harcama kalemleri dikkate alınarak refah payı ve iyileştirme talep ediyoruz. Yapılacak bu iyileştirme eğitimin niteliğinin artmasında doğrudan rol oynayacaktır. Bu ülkenin en saygın zümrelerinden biri olarak kasaba gidip yavrularımıza 1kg et alırken kara kara düşünmek istemiyoruz! Yineliyoruz ve bıkmadan haykıracağız; eğitim çalışanları saygındır, eğitim çalışanları güçlüdür ve barışçıl eylemlerle haklarını arayacaklardır. Hürriyetçi Eğitim Sen Manisa Ailesi olarak tüm eğitim çalışanlarının kazanımları doğrultusunda her türlü görüş ve barışçıl eylem tarzını benimseyeceğimizi taahhüt eder saygılarımızı sunarız. Ant olsun HÜRRİYETe!” ifadeleriyle at üzerindeki eylemini sonlandırdı…
Bilgin’in İngilizce öğretmeni olarak görev yaptığı Çukurova Kimya Çukurova Kimya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önündeki Atlı eylemi  okula yakın çevredeki sitelerden büyük alkış aldı.
Sendikaya bağlı eğitimci üyelerden ziyade Manisa Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi birimleri ilk kez tanık olacakları ‘Atlı basın açıklaması’ eylemine büyük ilgili gösterdi.


 

Editör: TE Bilişim