​Volkswagen’in yeni fabrikası için Manisa'yı tercih edeceği konuşulurken, Gaziantep ve Zonguldak'ın ardında Bursa ve Mersin de Volkswagen'e talip çıktı.
Türkiye, Volksvagen grubunun yapacağı yeni yatırımı konuşurken, Bursa Ticaret Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, ileri teknolojili yatırım hedefleyen yerel ve uluslararası dünya markalarıyla görüşme yaptıklarını belirterek, "Alman otomotiv devi Volksvagen grubunun yanı sıra birçok önemli uluslararası yatırımcıyla Bursa ve Teknosab'daki yatırım imkanları hakkında görüşmelerimiz oldu. Bundan sonra da ulusal ve uluslararası yatırımcılara yönelik çalışmalarımız artarak devam edecektir" dedi.

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Başkanı Sabri Tekli, Alman otomotiv firması Volkswagen’in bir süredir gündemde olan yurt dışındaki yeni fabrika yatırımına ilişkin, "Sürekli büyüyen ve gelişen, Türkiye’de parmakla gösterilen bir OSB konumundayız. Bu nedenle bu yatırımın MTOSB sınırları içerisinde olması firma için büyük bir avantaj sağlar" şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim