Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) IPARD II Programı Onuncu Başvuru Çağrı İlanı ile büyükbaş ve küçükbaş hayvan, kaz ve hindi yetiştiriciliği, süt ve süt ürünlerinin işlenmesi, süt toplama merkezleri, peynir altı suyu işleme tesisleri, kırmızı et kesimhane ve parçalama tesisleri, su ürünleri işleme tesisleri, tüm meyve ve sebze ürünlerinin kurutulması ve dondurulmasını da içeren soğuk hava deposu ve paketleme tesisleri ile ilgili mevcut ve yeni yatırımlara, broyler yetiştiriciliği, kırmızı et ve kanatlı et işleme tesisi, kanatlı eti kesimhane ve parçalama tesisi ile ilgili kapasite artırımı içermeyen mevcut işletmelerin modernizasyonuna 125 Milyon Avro’luk hibe desteği sağlayacak.
TKDK Manisa İl Koordinatörü Uğur Uslu; “TKDK olarak Manisa’da hayvancılığın gelişmesi, verimliliğin artırılması ve tarımsal üretim sektörlerinde ihracat olanaklarının yaratılması amacıyla bugüne kadar birçok işletme kurulmasını sağladık. IPARD I Dönemini başarı ile kapattıktan sonra IPARD II döneminde toplam yatırım tutarı 297,7 Milyon TL olan 178 projeyle sözleşme imzalayarak 76,1 Milyon lira hibe ödemesi yaptık. Sadece 2020 mali yılı içerisinde 90 projeye toplamda 54,3 Milyon lira hibe ve avans ödemesi yaparak Türkiye bütçesinden en çok istifade eden 2. il olarak Manisa tarımına destek olduk.” dedi.
Kaliteli bir üretim ve sürdürülebilir güçlü bir ekonomi için çalışmaya devam ettiklerini belirten Uslu, "Sayın Bakanımızın, Pandemi Sürecinde Kırsal Kalkınma Hamlesi olarak duyurduğu IPARD II Programı Onuncu Başvuru Çağrı İlanı ile 125 Milyon Avro yani 1 milyar 166 milyon lira hibeyi faydalanıcılarımızın hizmetine sunuyoruz. Yatırımcılarımıza “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (101)” sektörü başlığı altında yüzde 50 ila yüzde 70 oranında hibe desteği sağlanacaktır. Bu yatırımlar için ayrılan toplam bütçe 45 Milyon Avro olup başvuruların son teslim tarihi 19 Mart 2021’dir. Aynı zamanda  “Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar” sektörü başlığı altında da yüzde 40 ila yüzde 50 oranında hibe desteği sağlanacaktır. Bu yatırımlar için ayrılan toplam bütçe 80 milyon Avro olup başvuruların son teslim tarihi 26 Mart 2021’dir" diye konuştu. 
IPARD II Programı Onuncu Başvuru Çağrı Döneminin hayırlı olmasını dileyen Uslu, yatırım yapmayı düşünen yatırımcılar için IPARD hibelerinin kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu kaydetti ve hibe desteği almak isteyen girişimcilerin 444 85 35’i arayarak bilgi alabileceklerini veya Aynı Ali Mahallesi Mimar Sinan Caddesi No:51 adresinde bulunan TKDK Manisa İl Koordinatörlüğünü ziyaret edebileceklerini belirtti.

Editör: TE Bilişim