İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleşen komisyon toplantısı; Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Akay Ünal, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gökmen Kaya, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Salihli Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, Celal Bayar Üniversitesinden Dr. Cuma Arık, Hüseyin Yurttaş, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Altındağ, Turgutlu Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol, Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur ile oda, borsa, birlik ve İl Müdürlüğünün konu uzmanı teknik personellerinin katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan İl Müdürü Metin Öztürk; “Bakanlık Makamı tarafından, ülke genelinde üretimi gerçekleştirilmekte olan üzüm ürün rekoltesine ait rakamların kamuoyuna Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından açıklanması amacıyla mevcut bağ alanlarımızda yetiştirilen üzüm ürününün, üretim amaçları doğrultusunda alan ve üretim rakamlarının tespit edilmesi için “Üzümde Rekolte Tahmin Komisyonu” oluşturulmuştur. İl Müdürlüğümüzce üzüm rekolte tahmini için İlçelerimizde İlçe Komisyonları, İl geneli için de İl Tahmin Komisyonu kuruldu.

Komisyonlar ben düşme tarihinden itibaren saha çalışmalarına başlamıştır. Komisyonda ve saha çalışmalarında İl ve İlçe Müdürlükleri, Ziraat Odaları, Ticaret Borsaları, Tariş, Tarım Kredi Kooperatiflerinden toplam 90 kişi çalışmaları büyük bir özveri ile gerçekleştirmiştir. Sektörün tüm temsilcileri hem İlçe komisyonlarında hem de İl Komisyonunda yer almıştır. Çalışmalar yapılan bu son toplantı ile nihai sonuca ulaştırılmış olup, Bakanlığımıza gönderilecektir” dedi.

Editör: TE Bilişim