Bakan Şimşek: "Halkı enflasyonun düşeceğine ikna etmemiz gerekiyor" Bakan Şimşek: "Halkı enflasyonun düşeceğine ikna etmemiz gerekiyor"

Son aylarda hızla yükselen, adeta zam rekorları kıran meyve ve sebze fiyatları yaza mevsiminin de gelmesiyle birlikte düşmeye başladı. Dün kurulan Perşembe pazarında özellikle domates, biber ve patlıcan gibi en çok tüketilen sebzelerin fiyatları geçtiğimiz haftalara kıyasla daha uygun fiyata satıldı. 
Ancak fiyatların halen çok yüksek olduğu görüldü. Vatandaşların bir çok ürünü yarım kilo, hatta 250 gram olarak alması dikkat çekti.    
İŞTE SON 10 GÜNDE DEĞİŞEN FİYATLAR 
Bazı tezgahlarda fiyatlar arasında ürünlerin kalitesine ve türüne göre farklıklar mevcut. Ortalama fiyatlar ise şöyle:  
Biber 40 liradan 20 liraya, domates 14 liradan 8 liraya, pembe domates 30 liradan 20 liraya, patlıcan 15 liradan 7-8 liraya, salkım domates 20 liradan 15 liraya, salatalık 12 liradan 8 liraya, taze fasulye 35 liradan 24 liraya, kabak 10 lira, marul 8 liradan 5 liraya, karnabahar 15 liradan 12 liraya düştü.  
Erik 100 liradan 50 liraya, hatta bazı tezgahlarda 40 liraya kadar geriledi. Erik fiyatlarının önümüzdeki hafta daha da düşmesi bekleniyor. 
Pazarda patatesin kilosu 6.5 ile 8 arasında değişirken soğanın kilosu ise 3.5 liradan satıldı.  
Pazarda fiyatı yükselen limonun kilosu geçen hafta 8 lirayken bu hafta 10 liraya tezgahtaki yerini aldı. 

Editör: TE Bilişim