Ülkemizde yaşanan ekonomik dalgalanmalar sebebiyle şehir içi halk otobüsleri ile yapılan taşımacılık başta döviz kurları olmak üzere tüm ekonomik verilerde kısa vadede hareketlilik görüldüğüne dikkat çeken Başkan Karaağaç, “Buna bağlı olarak bizim sektörümüzün en önemli parçası ve hatta olmazsa olmazı da akaryakıttır. Bu da hem bizleri hem de sizleri doğrudan etkilemektedir. Son olarak da Manisa ilimiz sınırları içerisinde faaliyet gösteren tüm halk otobüsleri ve toplu taşıma araçları zarar etme noktasındadırlar. Merkez, ilçe mahalle gözetmeksizin hepsinin masrafları iki hatta üç katına çıkmıştır. Araçlarla ilgi her türlü bakım onarım ve yedek parçasına kadar her kalem de yüzde 50’lere varan fiyat artışı olmuştur. Biz bütün bu artışlara rağmen Manisa halkını da düşünerek bu artışlara karşılık istemiş olduğumuz zam talebi yüzde 10 ile yüzde 15 arasındadır. Siz kamuoyunun da takdir edeceği şekilde istemiş olduğumuz zam artışların altındadır. Bunu da özverili olan ve Manisa halkına hizmet eden esnafımıza da teşekkürlerimi borç bilirim” dedi. 

65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz toplu araçlardan faydalandığını belirten Karaağaç, “Sayın Cumhurbaşkanımızın 2014’de Başbakan olduğu dönemde iyi niyetle çıkarmış olduğu 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ücretsiz toplu taşıma araçlarından faydalanabilmesi için çıkardığı yasa, zaman içerisinde iyi niyetin suiistimal edildiği gözlemlenmektedir. Gün içerisinde 15-20 defa kullandıklarını, imkanları çok iyi olan vatandaşımızın da bu araçları kullandığı bu durumun esnafımızı yoğunluk aynı zamanda maddi açıdan zor durumda bıraktığı görülmektedir. Bu konu hakkında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından tekrardan bu konun değerlendirilmesini yaş sınırlamasının 70-75 üzeri olarak değiştirilmesi ya da 65 yaş üstü olarak yatan ücretin arttırılması konusunda yeni bir düzenleme yapılmasını arz ederiz” diye konuştu. 
Nakliyecilerin zor durumda olduğunu vurgulayan Karaağaç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Diğer meslek guruplarında olduğu gibi nakliyeci esnafımızda, ülkemizde yaşanan ekonomik dalgalanmalar sebebiyle sıkıntıya düştükleri ayda 1 kere işe gittikleri ve zor durumda kaldıkları geçim sıkıntısına düştüklerini görmekteyiz. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm devlet büyüklerimizin ülkemizin geçtiği bu süreçte yapmış oldukları özverili çalışmalarını görmekteyiz ve taktir etmekteyiz. Türk milleti olarak ve biz esnafımızın sesi olaraktan vermiş oldukları mücadelede her daim yanlarında olduğumuzu,  ülkemizin bu zor günleri atlatabilmesi için,  ülke menfaatlerinin için ne yapılması gerekiyorsa bizde esnaf olarak bize düşen bir görev olduğunda seve seve her türlü göreve ve fedakarlığa hazır olduğumuzu bildirmek isteriz” 

Tüvtürk Araç Muayene İstasyonlarının yetersiz olması nedeniyle esnafların büyük sıkıntı yaşadığının altını çizen Karaağaç, “Tüvtürk günlük 25 araçlık ağır vasıta kontenjan var.  Düşünün ki ağır vasıtalı araçlar vizeden geçmediği anda bu ağır kusurun giderilmesi tekrar bu araçla yük taşıması yapıp geçimini sağlayabilmesi için bir iki hafta gibi bir sürenin geçtiği işe gidemeyen mağdur olan esnafımız Tüvtürk İstasyon amiri ile yaptığımız olumlu görüşmeler sonucunda bu kapasiteyi günlük 45 ile 50’ye fazla mesai ile çıkarabileceklerini bize yardımcı olacakların söylediler. Bu sıkıntıların bir nebze hafiflik sağlayacağını bu anlayışların dan dolayı da kendilerine teşekkürlerimi sunduğumu belirtmek isterim aynı zamanda Manisa Yunusemre İlçesinde bir TüvTürk istasyonuna ihtiyaç duyulduğunu. Sayın Valimiz ve milletvekillerimiz uygun gördükleri bir yerde açılması ve değerlendirme bulunmaları taleplerimiz arasındadır.  Aynı zamanda şehir içinde yaşanan ulaşımla ilgili ve denetimlerde bize sağlamış oldukları desteklerden dolayı Emniyet Müdürlüğü, Trafik Tescil Denetleme Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığına, UKOME Daire Başkanlığına teşekkürlerimi iletirim” dedi.

Editör: TE Bilişim