KAYSÜ ücret tarifesi, meclis kararıyla ilçe belediyelerinden Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, KAYSÜ ücretlerinin sembolik bir rakama çekilmesi için Manisa Büyükşehir Belediyesi Cumhur İttifakı Meclis üyelerine çağrı yaptı. 
İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, “Su faturalarına yansıtılan ve fatura içerisindeki en yüksek kalem olan KAYSÜ ücretine karşı aylardır mücadelemizi sürdürüyoruz. Yunusemre Belediyesi’ne karşı açtığımız ve Manisa İdare Mahkemesi’nden ‘yürütmeyi durdurma’ , sonrasında ise Bölge İdare Mahkemesi’nden nihai karar aldığımız davaya rağmen bu ücret Manisalılardan alınmaya devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan kararla birlikte KAYSÜ ücret tarifesinin belirlenmesi Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Vatandaşların ekonomik kriz çektiği bu günlerde KAYSÜ ücretlerinin hukuksuzca yükseltilmesi ve Manisalılardan alınmaya devam edilmesi çok büyük bir yanlıştır” dedi.

İYİ Partili Akan son olarak şu ifadeleri kullandı:

“Bizler bu defa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Büyükşehir Belediyesi’nde Meclis çoğunluğunu elinde bulunduran Cumhur İttifakı Meclis üyelerine sesleniyoruz. Vatandaşların evlerine ekmek götürmekte zorlandığı bu günlerde KAYSÜ ücretleri sembolik bir rakama çekilsin, 1 TL olsun. Zaten işsizlikle, ekonomik krizle boğuşan Manisalılar bir de su faturalarından yakınmasın, KAYSÜ ücreti sembolik olsun. Çağrımızı her platformda yinelemeye ve İYİ Parti olarak Manisalıların hakkını korumaya devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim