Döviz kurundaki durdurulamaz yükseliş ve enflasyonla ilgili açıklama yapan İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, iktidarın yanlış politikalarda ısrar etmesinin bedelini 82 milyon Türk vatandaşının çektiğini söyledi. 

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, "İktidar mensuplarının yalan yanlış ve diplomasi yoksunu açıklamaları, döviz kurunu bu noktaya getirdi. 'Dolarla mı maaş alıyorsunuz' diyerek halkı kandırmaya çalışan, 'dolar kısa zamanda 3 TL'ye düşecek' diyerek yalanlar söyleyen bir zihniyetin başlattığı ekonomik yıkımı her geçen gün daha da fakirleşerek iliklerimize kadar hissediyoruz. Cumhurbaşkanı'nın 10 Büyükelçi ile ilgili yaptığı açıklama sonrasında herkes, 'Pazartesi nasıl bir güne uyanacağız' diye düşünmeye başladı. Bu iktidar, ürettiği her sözde politikasıyla döviz kurunu en tepeye çekmek ve enflasyonu uçurmak için elinden geleni yapıyor. Bu iktidar yüzünden 5 yaşındaki çocuklar bile ekonomi konuşuyor. 'Ben yaptım olur' politikası, doların 9,85'i, euronun ise 11,48 TL'yi görmesine neden oldu" dedi. 

İYİ Partili Akan son olarak şu ifadeleri kullandı:

“Eskiden bizlerin 'ucuz' olduğu için gittiği, ekonomileri çökmüş, global dünyada önemsenmeyen devletlerin vatandaşları bile ülkemize gelip alışveriş yapıp, Türkiye'nin ne kadar ucuz olduğunu söylüyor. Türk milletinin bu hale daha fazla tahammülü kalmadı. Bir an önce erken seçime gidilerek Türkiye’nin bu rezil yönetimden kurtulması gerekiyor. Önümüze gelen ilk sandıkta bu iktidardan kurtulacağız ve Türkiye, İYİ Parti iktidarı ile bolluk ve refaha ulaşacak”

Editör: TE Bilişim