Saruhanlı Belediyesi'nde en düşük işçi ücreti net 4 bin 752 TL oldu

Saruhanlı Belediyesi ile Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Belediye-İş) arasında 2 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı. 240 işçiyi kapsayan sözleşmeye göre Belediyede en düşük taban işçi maaşına yüzde 55 zam uygulandı. Böylelikle (çocuk yardımı, 15+15 olmak üzere yılda 2 defa yevmiye ücreti ve bayram ikramiyeleri hariç) en düşük işçi maaşı net 4 bin 752 TL'ye yükseldi.

Turgutlu Belediyesi'nde en düşük maaş 5 bin TL'ye çıktı

Turgutlu Belediyesinde 2022 yılında bekar bir çalışan için en düşük asgari ücret net 5000 TL oldu. Turgutlu Belediyesi personeli, 2022 yılında asgari ücretin 750 TL üstünde maaş alacak. İmzalanan sözleşmede bu yıl pek çok ilk de yer aldı. İlk defa günlük ücret uygulamasına geçildi. Böylece Turgutlu Belediyesi personeli, 30 gün çeken aylarda 30 günlük ücret, 31 gün çeken aylarda 31 günlük ücret ödenecek. Yine ilk defa bu sözleşmeyle birlikte, Temizlik İşleri Müdürlüğünde çalışan personellere her ay maaşlarıyla birlikte net 50 TL tutarında Koku Parası Yardımı yapılacak.

Alaşehir Belediyesi'nden işçi maaşlarına yüzde 52 zam

Manisa’nın Alaşehir Belediyesi ile Manisa Belediye İş Sendikası ile yapılan toplu sözleşme ile işçi ücretleri yüzde 52 arttırılırken en düşük işçi maaşı 5 bin 16 lira oldu. Alaşehir Belediyesi ile Manisa Belediye İş Sendikası arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri işçileri sevindirecek kararla sona erdi. Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ile Manisa Belediye İş Sendikası Temsilcisi Gökay Sezgin arasında bu yıl üçüncü kez imzalanan sözleşme kapsamında işçi ücretlerine yüzde 52 oranında artış yapılırken en düşük işçi maaşı 5 bin 16 lira oldu.

Akhisar Belediyesi’nde en düşük işçi maaşı 5 bin 200 TL

Akhisar Belediyesi, sendikalarla birlikte emekçiden yana yürüttüğü sözleşmelerle çalışanların özlük haklarını iyileştirmeye, ekonomik ve sosyal haklarını korumaya devam ediyor. Manisa Belediye-İş Sendikasının memnun olduğu bir rakamda anlaştıkları için mutlu olduklarını belirten Başkan Besim Dutlulu, belediye işçilerini yüksek enflasyona ezdirmeyeceklerini söyledi.
862 belediye personelinin faydalandığı imzalanan toplu iş sözleşmesine göre; bekar bir belediye işçisinin daha önceden 3 bin 261 TL olan maaşı, anlaşmaya göre ikramiyelerle birlikte  5 bin 200 TL oldu.  

Editör: TE Bilişim