Haber: Ahmet ÜNSAL
Türkiye’nin ilk özel Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunları kendi geleceklerini dizayn edeceği iş dünyası ile “İş Arayan Değil; İş’te Aranan, Toplumda Saygın İnsan.” Sloganı ile okul bahçesine konuşlanan dev sanayi kuruluşlarının insan kaynakları departmanlarıyla bir araya geldi.
Türkiye yıllardır kaliteli ve direkt üretime katkı sağlayacak teknik ara elaman arayışına çözüm ararken Manisa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu bu soruna köklü çözüm getirmek için 2012 yılının Eylül ayında bitirdiği ve bu sorunu kökten çözecek yatırım olan Özel Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile hayata geçirmeyi başardı.
 Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalarda direkt üretime katkı sağlayacak olan kaliteli,kalifiye ve ne yapacağını çok iyi bilen mezunları kendi ekiplerine katmak isteyen sanayi kuruluşları İnsan Kaynakları departmanlarını okul bahçesindeki Kariyer günleri ve Geleneksel Pilav günü etkinliğine yönlendirdi.
Manisa Organize Sanayi Bölgesinin rehberliğinde planlanan okul Bahçesindeki buluşmaya Manisa OSB Müdürü Funda Karaboran, OSB başkan danışmanı Nihat Akyol, Özel Mostem Lisesi Danışma Kurulu Başkanı Levent Sarıgözoğlu Danışma Kurulu Üyeleri Doğan Çelik, Renan Çapra, Hakan Özçelik, Sanayiciler ile İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Fevzi Yüksel, Mustafa Akkuyu, Mustafa Kılıç ,Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş ve Okul Müdürü Mehmet Yiğitkanlı ile MOSTEM öğretmenleri katıldı.
 Fabrikalarına ara elaman katma yarışına giren Manisa Organize Sanayi Bölgesinin dev kuruluşlar, üretim şekilleri ve işyerindeki çalışma koşulları hakkında geniş çaplı bilgileri kendilerine başvuru formu dolduran geleceğin iş insanlarına anlattılar.
Kariyer Günleri ve Geleneksel Pilav günüyle ilgili bilgi veren Özel Mostem Lisesi Danışma Kurulu Başkanı Levent Sarıgözoğlu;
Okulumuz kurulduğu günden bugüne “İş Arayan Değil; İş’te Aranan, Toplumda Saygın İnsan.” felsefesi ile öğrencilerinin mesleki gelişiminin yanı sıra, bireysel gelişimini de önemseyerek eğitim – öğretim süreçlerini Manisa Organize Sanayi Bölgesinin rehberliği sayesinde çok büyük gelişmeler sağladı.
Bu felsefenin yansıması ile okulumuzda yetişip, mezun olan öğrencilerimizin mesleki ve kişisel gelişimlerinde olumlu gelişmeler sağlanmış ve bu gelişmeler Manisa Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunan firmalar tarafından da fark edilerek mezunlarımızın işe yerleşmelerinde öncelikler verilmiştir. Bu bağlamda pandemi dolayısı ile iki yıldır ara vermek zorunda kaldığımız,Kariyer ve Pilav günü etkinliğine bu yıl kaldığımız yerden yeniden başladık. Etkinliğimize 19 firma ve İşkur’ un katılımları ile firmalardaki iş imkanları ile hem mezun öğrencilerimizin, hem eğitimine devam eden öğrencilerimizin buluşması ile sanayi – okul işbirliğini en üst seviyeye taşımış olduk.
Bundan sonraki hedefimiz; okulumuzda bulunan öğrencilerimizi daha eğitimleri devam ederken işletmeler ile eşleştirerek mezun olmadan yerleşecekleri fabrikaları bilip tanımış olmasını sağlamak olacaktır.”
MOSTEM kısa zamanda tüm Sanayici Dostlarımızın göz bebeği olmuştur. Okulumuzun bu seviyeye gelmesinde büyük emekleri olan başta Okul Müdürü Mehmet Yiğitkanlı olmak üzere tüm idareci ve öğretmenlerimizi kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Manisa'nın asma yaprağına Kütahya'da büyük rağbet Manisa'nın asma yaprağına Kütahya'da büyük rağbet


 

Editör: TE Bilişim