Beştepe'deki toplantı, saat 15.30'da başladı. Yaklaşık 2 saat 20 dakika süren toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:
ADALET BAKANLIĞI'NDAKİ GÖREV DEĞİŞİMİ
''Her görev gibi kabinedeki değişimler de bir bayrak yarışıdır. Bundan sonra da gerektiğinde yeni değişiklikler yapabiliriz.
ÇİFTÇİYE DESTEK AÇIKLAMASI
2022 yılında tarımsal destekleme bütçesini 3,2 milyar liralık ilaveyle 29 milyar liraya çıkardığımızın müjdesini paylaşmak istiyorum.
ELEKTRİK FATURALARINA DÜZENLEME
Sanayi kuruluşlarına uygulanan kısmi enerji kesintisini önemli ölçüde azalttık. Yakında tümüyle kaldırıyoruz. İlgili kurumlarımıza elektrik tarifelerini yeniden düzenlenmesi talimatı verdik. En düşük tarifede günlük 5 kilovat olarak hesaplanan elektrik tüketim tutarını 7 kilovata dolayısıyla aylık tüketimi 150 kilovattan 210 kilovata çıkarıyoruz.
3 YENİ DESTEK PAKETİ
3 yeni destek paketi. İşletme harcamalarında kartlı ödeme desteğini KOBİ KOBİ dışı tüm firmaların finansmana erişimi için sağladık. Katma değeri yüksek ürünlerin üretimine yönelik çalışan firmalarımızı kapsamaktadır. 60 milyar liralık kefalet limiti açıyoruz. Yeni kredi paketimizin firmalarımıza hayırlı olmasını diliyorum.''

Editör: TE Bilişim