Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak-Kilimli Yolu açılış törenine İstanbul'da Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantı ile katıldı.

40 DAKİKALIK YOL 5 DAKİKAYA İNİYOR

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Yatırım tutarı 1 milyar 150 milyon lira olan bu proje sayesinde 40 dakika süren Zonguldak-Kilimli arasındaki ulaşım 5 dakikaya düşecek. Toplamda 3 milyar 404 milyon liralık bu yatırımların şehrimize, ülkemize, belediyelerimize hayırlı olmasını diliyorum.

''GELİŞMELERE GÖRE ÇALIŞANIN KAZANCINI KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ''

Bizim için aslolan vatandaşımızın ne yaşadığıdır ne istediğidir. Milletimizin her derdi her acısı her sancısı bizim ilk ve olmazsa olmaz önceliğimizdir. Enflasyon başta olmak üzere şu dönemde yaşadığımız her sıkıntının da üstesinden mutlaka geleceğiz. Çalışanlarımızı hayat pahalılığı altında ezdirmemek için ciddi iyileştirmeler yaptık. Gelişmelere göre enflasyon farkı olmak üzere, tüm çalışanlarımızın kazanç seviyelerini korumaya devam edeceğiz. Külfetin sadece çalışanlarımızın emeklilerimizin sırtına yüklenmesine asla izin vermeyeceğiz. Hayat pahalılığı meselesini de çözeceğiz. Doğalgaz, akaryakıt ve elektrik fiyatlarında yaşanan olağanüstü artışları halkımıza yansıtmamak için 2021 yılında tam 165 milyar liralık, yani neredeyse yatırım bütçemizin tamamı kadar sübvansiyon yaptık.'' (NTV)

Editör: TE Bilişim