CHP'li Başevirgen, Bakan Pakdemirli'nin, ülkeyi Afganistan'dan gelen göç dalgalarına kimin teslim ettiğinin bile farkında olmadığını söyleyerek, "Bakan, ülkemizde çobanlık yapanların yarısından fazlasının Afgan uyruklu olduğunu bilmiyor mu? Çiftçiyi, üreticiyi ithalata kim teslim etti. Çiftçinin ocağına incir ağacını kim dikti?" sorusunu yöneltti.


Başevirgen, "Anlaşılan Bakanı gelecek korkusu sarmış. Burada 'tarımı siyasete alet etmeyin' diyen Bakan, işine gelince iktidarın memuru olduğunu ve tarımdan sorumlu olduğunu unutup 'AKP üyeliği herşeyin üstündedir' diyebiliyor. İktidar aldığı ithalat kararları ile çiftçiyi ve üreticiyi bitirdi. Ürünleri değersizleştirdi. Kendi çiftçisine para öderken eli titreyen iktidar, çiftçinin hasat yapacağı zamanlarda ithalata verdiği izinlerle yabancı çiftçileri zengin etti. Bu durum iktidarın siyasi tercihidir ve bu konu tam da siyasetin konusudur. Ülkenin tarımını geliştirmek, ürününe değer katmak, çiftçi refahını artırmak amacı ile o koltukta oturan Bakan, konuyu siyaset dışına çekerek sorumluluğu üzerinden atmaya kalkışmasın" diye konuştu.


CHP'li Başevirgen, Bakan Pakdemirli'nin 'Türkiye’nin kaderini Millet İttifakı’na terk edemeyiz’ sözlerine de yanıt vererek, "Biz iktidarı halkımızın oylarıyla alacağız. Türkiye'nin kaderi ilk seçimle birlikte Millet İttifakı'nın iktidarında değişecek. İktidarın iş bilmezliği yüzünden bıraktıkları enkazı da biz kaldıracak, vatandaşın, çiftçinin, işçi ve emekçinin refahını da biz sağlayacağız. Bakan dilediği kadar gerçeklere gözünü ve kulağını kapatsın. Bakana, alışkın olduğu AK Parti Genel Başkanı'nın jargonuyla cevap verelim; çatlasanız da, patlasanız da Millet İttifakı'nın iktidarına engel olamayacaksınız." dedi.

Editör: TE Bilişim