Türkiye'de trafiğe kayıtı araç sayısıyla üst sıralarda yer alan Manisa'da trafikteki araç seyrekliği dikkat çekiyor. Trafiğe kayıtlı 600 bini aşkın araç bulunan kentte, trafikteki araç sayısı azaldı. Akaryakıt istasyonlarında da yoğunluğun azaldığı gözlendi. Bazı vatandaşlar bu durumu akaryakıt zamlarından kaynaklandığını öne sürerken, kimi de durumun soğuk havalardan kaynaklandığını düşünüyor. Trafikte görülen en fazla araçlar ise toplu taşıma araçları veya ticari araçlar olarak göze çarpıyor.

İsmini vermek istemeyen bir akaryakıt istasyonu çalışanı, yollardaki araç seyrekliğinin soğuk havalardan kaynaklı olabileceğini söyledi. Bir diğeri de akaryakıt zammından dolayı insanların toplu taşıma araçlarına yöneildiğini dile getirdi.

Akaryakıta bir yılda 79 kez zam

Öte yandan Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'nın (EPGİS) verilerine göre, 2021 yılında akaryakıta 79 kez zam yapıldı. Benzin fiyatı bir yılda 10 lira 38 kuruş zamlandı. Motorin bir yılda motorin toplamda 8 lira 78 kuruş zamlanırken, LPG fiyatı toplamda 5 lira 98 kuruş arttı.

Editör: TE Bilişim