Altın fiyatları anlık ve canlı olarak takip ediliyor ve yatırımcılar bu fiyatlara göre alım satım işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Yurt içinde de hem dolardaki güçlenme hem de ons fiyatındaki düşüşün etkisiyle satış baskısı altında kalan gram altın, iki haftalık yükselişine son verdi ve 451,3 lirayla 26 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyeye geriledi. Peki bugün çeyrek altın ve gram altın ne kadar? İşte güncel altın fiyatları ve yorumları

GRAM ALTIN NE KADAR?
Gram altın an itibariyle 458,75 liradan alınıyor ve 458,85 liradan satılıyor.
 

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?
Çeyrek altın bugün 750,60 liradan alınıyor, 757,70 liradan satılıyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?
Yarım altın bugün 1.496,50 liradan alınıyor, 1.513,50 liradan satılıyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?
Cumhuriyet altını 2.992,90 liradan alınıyor, 3.015,20 liradan satılıyor.
 

GRAM ALTINDA 5 HAFTANIN EN KÖTÜ KAPANIŞI 

Kovid-19 tedbirlerinin yeniden gündeme gelmesi ve bu paralelde güçlenen doların etkisiyle uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı geçen hafta yüzde 4,4 değer kaybederken, haftayı da 2 ayın en düşük seviyesinden kapattı.

Küresel piyasalarda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kapsamında alınan tedbirlerin yeniden gündeme gelmesi ve bu paralelde güçlenen doların etkisiyle geçen hafta yüzde 3,2 değer kaybederek 459,6 lirayla son 5 haftanın en kötü kapanışını gerçekleştirdi.

Artan vaka sayıları nedeniyle bazı ülkelerde Kovid-19 tedbirlerinin yeniden gündeme gelmesi geçen hafta risk iştahını azaltan en önemli gelişme olurken, hastalığın tedavisine ilişkin yeni bir haber akışının sağlanamaması da yeni bir dalga endişelerini artırdı.

Buna ek olarak geçen hafta dünya genelinde açıklanan imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin de beklentilerin altında kalması, küresel ekonomiye ilişkin belirsizliklerin sürmesini beraberinde getirdi.

Tüm bu gelişmeler, her ne kadar geçen hafta ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın Kongre'ye daha fazla para harcaması çağrısında bulunsa da doların güçlenmesine neden oldu.

HURRİYET

Editör: TE Bilişim