Dünyanın en değerli madenlerinden biri olan ve yatırımcılar tarafından güvenli bir liman olarak görülen altın fiyatları gün içerisinde en çok takip edilen konular arasında yerini almaya devam ediyor. Salgın sürecinde yaşanan tüm gelişmelerin piyasaları etkilemesiyle beraber olumlu aşı haberleri altın fiyatlarının düşüş yaşamasına neden oldu.

Ons altın kaynaklı iç piyasadaki altın fiyatlarında gerileme yaşanmaya devam ediyor. Bin 900 dolar seviyelerinden bin 828 dolar seviyelerine kadar düşen altının onsu, iç piyasada da altın fiyatlarının geri çekilmesine neden oldu. Peki, bugün altının gramı ne kadar ve çeyrek altın kaç TL? İşte 18 Ocak 2021 son dakika altın fiyatları verileri…

18 OCAK 2021 ALTIN FİYATLARI

ALTININ ONS FİYATI NE KADAR?

Ons altın 18 Ocak Pazartesi gününe 1828 dolar seviyesinde başladı.

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Altın yatırımcısının en çok tercih ettiği ürünlerden olan çeyrek altın bugün 714 liradan alınırken aynı dakikalarda 726 liradan da satışa sunuluyor. Rekor döneminde bu seviyeler 800 liralara kadar çıkmıştı.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Altının gram fiyatı haftanın son gününde 438 lirada konumlanmış durumda. Hem dolar kuru hem de ons altın kaynaklı değişimler yaşayan gram altının hafta içinde durumu ise piyasaların seyrine göre ortaya çıkacak.

CUMHURİYET ALTINI KAÇ TL OLDU?

Uzun süre 3 bin liranın üzerinde konumlansa da hem dolardaki düşüş hem de ons altındaki gerileme cumhuriyet altınını 3 bin liranın altına çekti. Bigpara’dan alınan son verilere göreyse bugün cumhuriyet altını 2 bin 849 liradan alınırken 2 bin 892 liradan da satışa sunuluyor.

22 AYAR BİLEZİK NE KADAR?

Bugün 22 ayar bilezik alış 402 TL, satış ise 404TL'den işlem görüyor.

2021 yılına dalgalı seyirle başlayan altın fiyatları için uzmanlar tahminlerini belirtiyor. Altın yatırımcılarını hayal kırıklığına uğratmazsa altının yüksek seviyelere doğru fırlayabileceğini belirtiyor. Yılın ilk yarısında teşvik paketinin altın piyasalarını şekillendireceği ikinci yarısında ise enflasyonun piyasaları şekillendireceği düşünülüyor.

CNNTURK

Editör: TE Bilişim