Manisa’da ekmek fiyatlarına zam geliyor. Manisa’da fırınların bir bölümü Esnaf Odalarına bir bölümü ise Ticaret ve Sanayi Odası’na bağlı olarak üretim yapıyor. Bazı fırınlarda ekmek fiyatlarının bugün 5 TL’ye çıkarılması kafaları karıştırdı. 
Manisahaberleri.com’un edindiği bilgiye göre ekmek fiyatlarıyla ilgili komisyon kararı olmadan zam yapmak mümkün değil. Komisyon şuana kadar henüz toplantı gerçekleştirmedi. Pazartesi günü saat 16.00’da toplanması beklenen komisyon üyeleri, 200 gram ekmeğin 5 TL’ye çıkarılması teklifini görüşecek.   
KOMİSYONDA HANGİ KURUMLAR VAR? 
Bu hafta Manisa Valiliği, Tarım İl Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası temsilcisi, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği temsilcisi, merkezdeki her iki ilçenin zabıta temsilcileri, ayrıca fırınların bağlı olduğu esnaf odası temsilcisi komisyonda bulunuyor.  
Komisyonda belirlenecek olan yeni tarifeyle ilgili Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Çarşamba günü bir toplantı yapacak. Yeni tarife Bakanlık ve Valiliğin onayına sunulacak.  
Karar onaylanırsa önümüzdeki hafta sonu ya da bir sonraki haftanın başında 210 gram olan ekmeğin gramajı 200’e düşürülecek, fiyatı ise 4 TL’den 5 TL’ye çıkacak. 
Karar Manisa merkez ve tüm ilçelerde uygulanacak.  

Manisa'da taze bağ yaprağı alımları başladı! Kilosu ne kadar? Manisa'da taze bağ yaprağı alımları başladı! Kilosu ne kadar?


  
 

Editör: TE Bilişim