Taşımalı eğitimdeki öğrenciler için sıcak yemekler yapılıyor.  Öğretmen ve öğrenciler tarafından üretimi yapılan yemekler, taşıma kapsamında bulunan ve özel eğitim okullarında eğitim gören öğrencilere her gün sıcak ulaştırılıyor. aynı zamanda öğrencilere ve öğretmenlere döner sermayeden de maaş veriliyor. Malzeme tedariki, üretim, sevkiyat, dağıtım, geri dönüş aşamalarını içeren faaliyetler için planlama organizasyon ve kontroller ile süreç sürekli kontrol ediliyor. Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, şube müdürleriyle birlikte okulda öğrencilerin çalışmalarını inceledi. 
Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, “Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerimiz orta öğretim, temel eğitim ve özel eğitimlerdeki taşımalı öğrencilerimizin yemeklerini üretiyorlar. Yaklaşık 1000 kişilik öğle sıcak yemek veriliyor. Okulumuzla yaptığımız protokol kapsamında gençlerimiz üretiyorlar, aynı zamanda ürettikleri bu yemekleri öğrencilere ve kardeşlerine gönderiyorlar. Buradan yaklaşık taşıma merkezi olan 20 okulumuza yemek gönderiliyor. Hafta içi her gün yemeklerimiz hazırlanıyor.  Böylece öğrencilerimiz kaliteli yemek yemiş oluyor. Aynı zamanda yemekleri yapan öğrencilerimize döner sermayeden destek veriliyor. Öğrencilerimiz hem üretiyorlar hem de arkadaşlarına yemek ikramında bulunmuş oluyorlar. Bu da okullarımızın üretim merkezi haline geliyor. Döner sermayemiz çalışıyor. Yemekler kendi okullarımızda yapıldığı için kontrolü daha rahat oluyor” dedi. 
Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Halil Solak, okul olarak böyle bir çalışmanın içerisinde yer almaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. Solak, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yaptığımız protokol neticesinde biz 1021 öğrencimize okulumuzda öğrenci, öğretmen ve destek personelimizle yemek üretiyoruz. Öğrencilerimiz tarafından yapılan yemekler köylerdeki öğrencilerimize gönderiliyor. Sağlıklı, temiz yemek götürdüğümüz için çok mutluyuz. Bu kapsamda öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz döner sermayeden gerekli ücretlerini alıyor. Üreten gençliğin simgesi Borsa İstanbul Lisesi olarak eğitim için üretim, üretim için eğitim mottosuyla birebir gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Tüm ekip çalışanlarıma gayretleri için Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Yıldıray Demirtaş 'a destekleri için, dağıtım merkezi okullarımıza işbirlikleri için teşekkürü bir borç bilirim” diye konuştu.

YÖK Başkanı açıkladı! MCBÜ'ye yeni fakülte YÖK Başkanı açıkladı! MCBÜ'ye yeni fakülte

Editör: TE Bilişim