5 Şubat 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan Okuma Yazma Seferberliği kapsamında bin 368 kursiyere ulaştıklarını ifade eden Çelik, bu kursiyerlerin bin 184’ü kadın, 184’ünün ise erkek olduğunu, kadınlardan 553’nün, erkeklerin ise 74’ünün başarılı olarak sertifika sahibi olduğunu vurgulayarak, kursların devam ettiğini dile getirdi. 
Çelik, “Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün modüllerine baktığımızda 3 binin üzerinde modül var. Bizler Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi müdürlüğü olarak uygun bir yer, sınıf, talep olduğu taktirde o alana uygun standartları taşıyan öğretmen bulduğumuzda kurum içinde, mahallede veya başka bir yerde kursları açıyoruz. Herkes için her yerde eğitim anlayışıyla dezavantajlı gruplara çok büyük önem veriyoruz. Kurumlarla işbirliği kurslarımız devam ediyor” dedi. 

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Alman GİS kuruluşu arasında imzalanan İş Karşılığı Ücret Projesi kapsamında 11 adet meslek edindirme kursu açtıklarını kaydeden Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Açmış olduğumuz kurslar devam ederken sunmuş olduğumuz projelerin kabul edilmesiyle devletimize artı yük getirmedik. 29 bin TL’lik kuaförlük atölyesi, 72 bin TL’lik dikiş atölyesi ve 15 kursiyerin faydalanabileceği 52 bin TL’lik yeni bir Bilişim Teknolojileri Sınıfını kurumumuza kazandırdık.” 
Tarihi Yeni Han’da 5 yıllığına 5 tane dükkanı kuruma kazandırdıklarını belirten Çelik, burada unutulmaya yüz tutmuş meslek dallarına canlandırmak adına kursların açıldığını belirtti. Şehzadeler Belediyesi tarafından açılışı yapılan Kurşunlu Han’dan da 5 tane dükkân tahsis ettiklerini belirten Çelik, burada da meslek edinme kursları ve Unutulmaya yüz tutmuş meslek dalları kurslarını hizmete açacaklarını söyledi. Özellikle dezavantajlı gruplara önem verdiklerini belirten Çelik, yaptığı açıklamada Şehzadeler Belediyesi’ne bağlı olan mahallelerin tümünde kurslar açacaklarını kaydetti. Çelik, ayrıca organik tarım kursunun da yakın zamanda Şehzadeler Ziraat Odası işbirliğiyle hizmete gireceğinin bilgisini de verdi.
Çelik, Manisa ve ilçelerine ait yöresel giyimleri tanıtan bir giyim defilesi yapmak istediklerini, bunun hazırlıklarıyla uğraştıklarını kaydetti.

Editör: TE Bilişim