Öğretmen hareketliliğine yönelik olan “Robotics: As a TooltoPreventBullying” ( Zorbalığa karşı bir araç olarak Robotik) adlı proje kapsamında ilk hareketliliğini 1-5 Kasım 2021 tarihleri arasında Estonya’da gerçekleştirdi. Bu projenin Manisa Fen Lisesi dışındaki ortaklarının Portekiz, Romanya, Slovenya, İsveç ve Estonya olduğu belirtildi.
Ayrıca Estonya hareketliliği sırasında Türk Büyükelçiliği’ne de bir ziyaret gerçekleştirildi. Estonya’daki ilk hareketliliğe öğretmenlerle birlikte katılan Okul Müdürü Hüseyin Kırtaş yaptığı açıklamada ‘Yaklaşık 2 yıldır pandemi nedeniyle Erasmus projelerinde hareketlilikler ertelenmiş durumdaydı. Aşılamanın başlaması ve okulların açılmasıyla birlikte hareketlilikler tekrar başlamış oldu. Erasmus+ projeleriyle farklı kültürleri tanıma, bilgi paylaşımında bulunma ve tecrübelerimizi anlatma imkanı buluyoruz. Bu nedenle Erasmus projelerinin çok faydalı olduğunu düşünüyorum’ dedi.  
Öğretmen hareketliliğinin hemen akabinde öğrenci hareketliliğine yönelik olan “AllWeNeed is a New (SY)STEM”(Tek ihtiyacımız olan yeni bir Sİ(STEM) adlı diğer proje için ortak oldukları İtalya , Macaristan , Portekiz , Estonya ve Finlandiya’dan okulların öğrenci ve öğretmenlerini ağırlamaya yönelik hazırlıklar başladı. Gelen misafir okulları program doğrultusunda çeşitli etkinlik ve çalışmalarla ağırladılar. Bu süreçte misafirleriyle birlikte Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay’a da nezaket ziyaretinde bulunuldu.

Editör: TE Bilişim