Haber: Ahmet Ünsal

Manisa il genelinde 18 bin 962 öğrenci, 310 ortaokulda bin 207 adet sınav salonunda girdi.
LGS sınavlarında heyecan boyutu öğrencilere nazaran velilerde daha yüksek idi. Öğrenciler sınava girebilmek için sabahın erken saatlerinde uzun kuyruklar oluştururken sosyal mesafe göz ardı edildi. Sınava girmek isteyen bazı öğrenciler kimliklerini unutunca okul idarecilerine dakikalarca ter döktü. Bazı öğrencilerde uyuyup kalmaları sonucu sınava yetişebilmek için adeta maratonculara taş çıkarttılar.
Kız öğrenciler küpeleri, kolyeleri ve cep telefonları annelerine olmayanlar ise okulun girişindeki güvenlik görevlilerine teslim ederek sınava girdi. Öte yanda anneler ise sınav selfisi yapmaktan geri kalmadı.
 Manisa İl Mili Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Liselere Geçiş Sınavı ile ilgili açıklamalarda bulunarak, “ Manisa’daki okullarda tüm tedbirleri aldık. saat 09.30’da 1. Oturum, 11.30’da ise 2. Oturum şeklinde yapılacak sınavlarda öğrencilerimiz sınav süresince 90 soruyu yanıtlayacak. İl genelinde 18 bin 962 öğrencimizin otomatik olarak sınava girişleri tamamlandı. Öğrencilerimizin çok heyecan yapmamaları adına Okullardaki rehber öğretmenlerimiz tarafından velilerimiz ne yapmaları gerektiği konusunda sınav giriş öncesinde telkinlerde bulundu. Bu arada covid-19 pandemiye karşı okullarda gereken tüm tedbirler alındı. Maskeler dağıtıldı, dezenfektan işlemlerimiz de tamam” şeklinde ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim