Okulları gezerek yetkililerden sınavla ilgili bilgi alan Manisa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, “Bugün ilimizde liselere giriş sınavı yapıldı. Bu sınava 8. Sınıf öğrencilerimiz ya da bir başka bir tabirle orta son sınıflar katılıyor. Sınava da yaklaşık ortaokul 8. Sınıflarda okuyan öğrencilerimizin yüzde 85’e yakını katılıyor. 16 bin küsur öğrencimizi bugün sınavda ter döküyor.  Oturum sonucunda görüştüğümüz öğrenciler genelde sorulardan çok memnun olduklarını, soruları bekledikleri gibi bulduklarını, herhangi bir sürpriz yaşamadıklarını ifade ettiler. Onlarında bir anlamda sınav stresini aşmış olması ve sınavda yaptıklarıyla ilişkili mutlu görünmeleri bizleri de mutlu etti. Tüm öğrencilerimize ben başarılar diliyorum. Ailelerimiz için de bu sınavlar mutlaka önemli tabi ama çok çok da önemli değil.  Çünkü hayatta birçok fırsatlar olacak. Birçok kader anları olacak. O yüzden bugün beklediği başarıyı gerçekleştiremeyecek olan öğrencilerimizin ileride daha çok fırsatları olacak, bunu da bilmelerini istiyoruz. Onu göre değerlendirme yaparlarsa daha iyi olur” diye konuştu. 
Öğrenci velisi Güzin Yılmaz, “Oğlumuza destek olmak için buradayız. Bütün sene çalıştılar. Emek verdiler. İnşallah emekleri boşa gitme” dedi. Bir diğer öğrenci velisi Hasan Apaydın, “En büyük temennimiz başarılı olması. İleride ülkemize, memleketimize faydalı birer evlat olmaları en büyük isteğimiz. Bugün işimizi, gücümüzü bıraktık. Yavrularımızın sınavdan çıkışlarını bekliyoruz. Biz veliler olarak onlardan daha heyecanlıyız” dedi. 
Sınav sonuçlarının Haziran ayının sonunda açıklanması bekleniyor. Geçen yıl başlatılan uygulama kapsamında liselere giriş sınavı tercihe bağlı. Bu sınavın sonucuna göre, bin 531 lisedeki 139 bin 660 kontenjana yerleştirme yapılacak. Sınava girmeyen ya da yeterli puan alamayanlar adrese dayalı olarak liselere yerleştirilecek.

Editör: TE Bilişim