Öğrenciler, hazırlanan deney düzenekleri arasında; “İletken Kalem” deneyiyle kablosuz, kolay ve eğlenceli devre kurmayı öğrenirken, “Piezoelektrikli yol” deneyiyle piezoelektrikleri kullanarak nasıl yenilenebilir enerji üretebileceklerini keşfettiler.  “Mesafe ölçüm sensörü” deneyiyle sensörlerin çalışma prensibini kavrarken, “Sıvı seviyesi ölçüm sensörü” deneyiyle kendilerinin de nasıl sensör tasarlayabileceklerini öğrendiler.  “Güneşi takip eden güneş paneli” deneyiyle güneş enerjisini kullanmak için üretilen panellerin daha verimli bir şekilde nasıl kullanabileceklerini incelediler. “Tesla Bobini” deneyiyle kablosuz elektrik üretiminin mümkün olduğunu, oluşan elektromanyetik dalganın çevresindeki alanı nasıl etkilediğini deneyerek gözlemlediler.
Tasarlanan deneylere ait hazırlanan deney föyleri ve deney düzenekleri Ahmed Yesevi İmam Hatip Ortaokul yönetimine teslim edilirken, okul yönetimi projeden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Etkinliğe katılan bütün öğrencilere Bilim Çocuk dergisi eki olan “Elektron fareler elektriği keşfediyor” oyun kartları hediye edildi.
Etkinliğin ikinci basamağında, proje öğrenciler minik kardeşlerini üniversitede misafir edip Elektrik Elektronik Mühendisliği Laboratuvarlarını tanıttılar. Hazırlanan animasyonlu sunumlar ile günümüz ve gelecek teknolojileri kıyaslanırken kendilerinin de hayallerini gerçeğe dönüştürebilecekleri vurgusu yapıldı. Kontrol kumanda, yenilenebilir enerji, mikroişlemciler, elektrik makineleri, biyomedikal, güç elektroniği laboratuvarlarını ve güneş enerjisi santrali projesini ziyaret eden öğrenciler Asistan abi ve ablalarıyla sistemleri inceleme imkânı buldular. Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz küçük kardeşlerinin ufuklarında bilim için bir ışık yakmanın mutluluğunu yaşarken, minik öğrenciler de yaşadıkları bu güzel deneyimin tatlı tebessümü ile teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilişim