Manisa’da da 18 bin 962 öğrenci, 310 ortaokuldaki bin 207 salonda sınava girdi.

Kovid-19 tedbirleriyle ilgili tüm hazırlıkların yapıldığı salonlarda, sınavın ilk oturumu saat 9.30 itibarıyla başladı. daha sonra 2. Oturum gerçekleştirildi.

İzmir genelinde 640 okul ve 3 bin 687 salonda 52 bin 577 öğrenci sınav heyecanı yaşadı. Kovid-19 testleri pozitif çıkan öğrenciler 6 farklı okulda sınava alınırken temaslılar da risk oluşturmaması açısından farklı salonlarda sınava girdi.

Sırada bekleyen öğrencilere sosyal mesafeye uymaları yönünde uyarılar yapıldı. Görevliler tarafından kimlik kontrolü yapılan öğrenciler, sınıflara alındı.

Öğrencilerin sağlığı için okul bahçesine alınmayan velilerin dışarıda heyecanlı bekleyişi başladı.

Parkta çocuğunu bekleyen anne Fadime Han, çocuklar kadar kendilerinin de heyecanlı olduğuna dikkat çekerek, "Artık 'hayırlısı olsun' diyoruz. Zor bir süreçti yaklaşık 2 yıldır pandemi vardı. Hem çocuklar için hem de bizim için zorluydu. Ama yine de öğretmenleri ve çocuklar özveriyle çalıştı. İnşallah emeklerinin karşılığını alırlar." ifadelerini kullandı.

Şefika Yiğit ise bütün çocuklara başarı dilediğini ifade ederek, "Pandemi süreci hepimizi çok yordu. En çok da çocuklar bu süreçten etkilendi. Umarım emeklerinin karşılığını alırlar. " dedi.

 

Editör: TE Bilişim