24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir açıklama yapan İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, geleceğin nesillerini yetiştiren öğretmenlere haklarının en üst düzeyden verilmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Başkan Eryılmaz, “Öğretmenlerimiz, çocukluğumuzdan itibaren hayatlarımızın kahramanları olarak karşımıza çıkmıştır. Ne yazık ki bugün ülkemizde, öğretmenlerimiz çok zorlu koşullar altında çalışıyorlar. Hak ettiği maaşları alamayan, geçim derdinde olan öğretmenlerimiz için hiçbir koruma mekanizması yer almıyor. Bizleri çocuklarımızın geleceğimizi yetiştiren öğretmenlerimiz hak etmedikleri koşullar altında hak etmedikleri maaşlara çalışıyorlar. Üstüne üstlük Milli Eğitim Bakanlığı’nın umursamaz politikaları nedeniyle öğretmenlerimiz her geçen gün çalışmakta ve mesleklerini icra etmekte zorlandıklarını söylüyor. El üstünde tutmamız gereken öğretmenlerimiz, bu çarpık sistem nedeniyle hak ettikleri değeri göremiyor” dedi.

“ATANAMADIĞI İÇİN İNTİHAR EDEN ÖĞRETMENLERİMİZ VAR”

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz son olarak şu ifadeleri kullandı, “Birçok öğretmenimiz geçim kaygısı nedeniyle zorlu günler yaşıyor. Bir diğer yandan iktidar, her seçim zamanında atama bekleyen öğretmenlere müjde vereceğini açıklarken, seçimden sonra yeni nesiller yetiştirecek olan öğretmenlerimizi unutuyor. Türkiye’de atanamayan öğretmenler Eğitim Fakültesi mezunu olmalarına ve sıralarda çocuklarımıza ders vermesi gerektiği halde; inşaatlarda, alışveriş merkezlerinde, satış marketlerinde çalışmak zorunda kalıyor. Yıllarca atanamadığı ve iş bulamadığı için canına kıyan öğretmenlerimiz var. Bu, AK Parti iktidarının Türkiye’de yarattığı en büyük utanç tablolarından biridir. Bugün öğretmenlerimiz maaşlarıyla geçinmekte zorlanıyorsa, atanamayıp özel eğitim kurumlarında iş bulabilen öğretmenlerimize asgari ücretin altında maaşlar teklif ediliyorsa, özel eğitim kurumlarında da iş bulamayıp marketlerde çalışan atanamayan öğretmenlerimiz varsa, hiçbir iş bulamadığı için ve ailesine yük olduğunu düşündüğü için intihar eden öğretmenlerimiz varsa, bunun tek sorumlusu 20 yıldır bu ülkeyi yöneten AK Parti iktidardır. Yıllardır bilimden uzak eğitim sistemiyle öğrencileri tahakküm altına alan iktidar, aynı kötülüğü öğretmenlerimize de yapıyor. Söz veriyoruz ki ilk seçimlerde iktidar olduğumuzda öğretmenlerimizin haklarını sonuna kadar vericeğiz. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü bir kez daha en içten dileklerimle kutluyor, eğitim neferlerimizin hak ettiği maaşı aldığı ve hak ettiği çalışma koşullarının yaratıldığı bir Türkiye diliyorum”

Editör: TE Bilişim