Eğitim İş Genel Başkanı Yıldırım açıklamasında, Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul idareci ve idareci yardımcı atamalarını liyakata dayalı olarak yapmadığını öne sürerek, Manisa’da örneklerinin yaşandığını iddia etti. Eğitim İş Genel Başkanı Yıldırım açıklamasında, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın uzun süredir söylemiş olduğu bir söz var. Sayın bakan, atamaların tamamında liyakatın esas alınacağını, bundan vazgeçilmeyeceğini, eğitimin önemli olduğuna yönelik vaadlerde bulunmuştu. Ancak aradan geçen 1 yıllık bir süreç içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın özellikle idareci atamalarında bahsetmiş olduğu liyakat ilkelerine uymadığı ve liyakaten uygun olmayan hak etmeyen birçok eğitim çalışanının okullara müdür veya müdür yardımcısı olduğunu defalarca gördük. Uyarılarımıza ve mahkemelerde dava açmamıza rağmen bakanlık ne yazık ki liyakatsız mülakatla idareci atamalarını sürdürdü. Bunun örneğini Manisa’da da yaşıyoruz’’ diye konuştu. 

14 NİSANDA ATANDI, 14 MAYIS’TA GÖREVE GERİ DÖNDÜ
Eğitim İş Genel Başkanı Yıldırım, İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü F.D.’nin 2018 Kasım ayında CİMER’e yapılan şikayet neticesinde hakkında inceleme başlatıldığını, soruşturma sonrasında hakkındaki suçlardan dolayı 14 Nisan 2018 tarihinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Manisa TOKİ Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürlüğü görevine atandığını iddia etti. Yıldırım açıklamasında, “Bahsi geçen okul müdürü hakkında öğretmenlerin verdiği ifadelerde, öğle yemeği ücretlerinin karşılığı olan makbuzların verilmediği ve gerekli kayıtların tutulmadığı, okulda mobing uyguladığı, AB Projelerinde kendine yakın öğretmenleri Avrupa ülkelerine gönderdiği, uygulama sınıflarında uygulanan kulüp derslerine kendine yakın bazı personellerin çocuklarının ücretsiz eğitim almasını sağladığı belirtilmiştir. Ayrıca bunlarla birlikte çeşitli suçları da sabit görülerek bunlar tutanak altına alınmıştır. Tüm bu iddialar sabit görülerek 14 Nisan 2019 tarihinde Manisa TOKİ Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürlüğü görevine atanmıştır. Ancak atama kararnamesinin geldiği günden itibaren üst üste rapor alarak kararnamenin kendisine tebliğ edilmesini engellemiştir. Ayrıca, okul müdürü raporlu olduğu günlerde bizzat okula gelerek kendisine yakın olan ve okula son dönemde gelen öğretmenlerden ve öğrencilerden kendisini okula döndürülmesi hususunda dilekçe toplamıştır. Okul müdürünün o dönemde raporlu olmasına rağmen okula gelerek bu işleri yaptırması suç olduğu gibi okulun huzurunu da kaçırmıştır. Üst üste sağlık raporu alarak tebliğ edilemeyen atama kararnamesinin gerekleri yerine getirilmemiştir, siyasiler ile makamların gücü kullanılarak soruşturma kapsamında atama kararnamesi iptal edecek bir karar yazısı yazılmış ve 14 Mayıs 2019 tarihinde valilik kararı ile okuldaki görevine geri dönmüştür. Bu durum okul ortamında büyük huzursuzluk yaratmıştır’’ diye konuştu. 

“SUÇ DOSYASI OLAN BİR ŞAHSI KİM VEYA KİMLER KORUYOR’’
Eğitim İş Genel Başkanı Yıldırım açıklamasında, İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yaşanan durumun hem öğretmenler hem de öğrenciler arasında huzursuzluk yarattığını iddia ederek, “Öğretmenlere mobbing uygulayan, adı yolsuzluk iddialarına karışmış, hakkında savcılıkta suç dosyası olan bir şahsı kim veya kimler koruyor? Bu okul müdürünü kim koruyor? Bırakın müdür olarak görev yapmayı mesleki ceza alması gereken bu şahsı hangi siyasiler koruyor? Bu şahıs hakkında gereğinin yapılması gereğinin yapılması için buradan Manisa Valiliği ve Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü’ne çağrıda bulunuyoruz. Aksi takdirde kendini aklamak isteyen bu şahsın kışkırtmaları ile İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde istenmeyen olaylar yaşanabilir. Bu olayın takipçisi olmaya devam edeceğiz’’ diye konuştu. 
Konuyla ilgili olarak Manisa Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştüklerini dile getiren Eğitim İş Genel Başkanı Yıldırım, “Hem valilik hem de İl Milli Eğitim müdürlüğü ile yaptığımız görüşmelerde, sayın valimizin konuyla ilgili olarak tam bilgisinin olmadığını, il milli eğitim müdürlüğünün ise konu hakkında  çaresiz olduğunu gözledik’’ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim