CHP’nin Manisa’da ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, kadın kolları, gençlik kolları ve partiler ile birlikte CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olarak açıklandığı töreni yakından takip eden CHP Manisa İl Başkanı İsmail Çalışkan, seçimden sonra Türkiye’de aydınlık, demokratik, laik ve çağdaş bir dönemin başlayacağını ifade etti. 

Bitlisliler Derneği'nden Başkan Durbay'a hayırlı olsun ziyareti Bitlisliler Derneği'nden Başkan Durbay'a hayırlı olsun ziyareti

CHP İl Başkanı Çalışkan, altı siyasi partinin birlik içinde Türkiye’nin adil, eşitlikçi, hukuka saygılı, insan haklarının gözetildiği bir ortama kavuşması için hareket ettiğini söyledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Adayı olarak açıklamasının Türkiye için yeni başlangıcın ilk adımları olduğunu belirten İl Başkanı Çalışkan, “Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının açıklanmasıyla birlikte Türkiye yeni bir dönemin başlangıcına şahit oldu. Millet İttifakı’ndaki siyasi parti liderleri verdikleri ortak karar ile Cumhur İttifakı’nın ‘Masa şimdiden dağıldı’ iddialarına en güzel şekilde yanıt vermiş oldu. Ayrıca hangi siyasi görüşten olursa olsun, Türkiye’nin geleceği noktasında uzlaşma kültürünü bir kez daha topluma sergilemiş oldular” dedi. 

“YENİ BİR BAŞLANGICIN İLK ADIMLARI ATILMIŞ OLDU”
CHP İl Başkanı Çalışkan açıklamasında, 20 yıldır Türkiye’yi yanlış politikalarla yöneten, rantın önünü açan, eşitlikleri, adaleti ve demokrasi anlayışını yok eden AKP iktidarından ülkenin kurtulmasına az bir zaman kaldığını belirterek şöyle konuştu: “Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığının açıklanmasıyla birlikte Türkiye için yeni bir dönemin başlangıcının ilk adımları atılmış oldu. Türkiye’nin son 20 yıldır yaşadığı kara günlerden kurtulmasına az bir zaman kaldı. 13’üncü Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde Türkiye’de artık insanlar fikirlerinden, görüşlerinden, kimliğinden dolayı ötekileştirilmeyecek. Liyakat, adalet, eşitlik, temel hak ve özgürlükler en büyük değerimiz olacak. Millet İttifakımızın bileşenleriyle Türkiye huzura ve refaha kavuşacak. 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Türkiye’de demokrasi yeniden taçlanacak.”

İl Başkanı Çalışkan son olarak, adaylık açıklamasında Ankara’da yaşanan büyük coşkuyu Manisa’ya da taşıyacaklarını ifade etti. Çalışkan, 14 Mayıs’ta yapılması planlanan genel seçimler için Manisa teşkilatı olarak gece gündüz çalıştıkları söyledi.

Editör: Ali Gözen