Haber: Ahmet Ünsal

Gerginlik sırasında çok sayıda köylünün yanı sıra CHP Salihli ilçe Başkanı Hasan Namver ile oğlu Yiğit Namver’in gözaltına alınmıştı.

CHP kurmayları, Biyogaz Enerji Santralinin etkileyeceği Adala, Eldelek, Çavlı, Çökelek, Süleymaniye, Poyrazdamları ve Çapaklı mahallelerinde incelemelerde bulunacak.

Ziyarette CHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bekir Başevirgen,CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, Salihli İlçe Başkanı Hasan Namver ve Çapaklı köyünde dünyaya gelen avukatlık mesleğini İzmir’de sürdüren ve son yerel seçimlerde Buca Belediye Başkanı seçilen Erkan Kılıç ve partililer yer alacak.

Heyetin ilk uğrak yeri Çavlu mahallesi, sonrasında Biyo Enerji Santralın kurulma çalışmaların yapıldığı Çapaklı mahallesi olacak. CHP Heyeti daha sonra da Adala mahallesine geçerek buradaki çiftçileri dinleyecek. 

İKİ BAKANLIĞA SORU ÖNERGESİ HAZIRLIĞI

CHP heyeti bölgede yapacakları incelemelerin ardından hazırlayacakları raporu TBMM gündemine taşıyacak Enerji Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığının yanıtlaması için soru önergesi verecek.

Editör: TE Bilişim