Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Avrupa Uluslararası Eğitim Derneği (EAIE)’nin İspanya’nın Sevilla şehrinde düzenlediği eğitim ve işbirliği fuarında tanıtıldı. Avrupa’nın en saygın ve geniş kapsamlı eğitim fuarı olan ve bu yıl 29. su düzenlenen etkinlik, 12-15 Eylül 2017 tarihleri arasında 95 ülkeden 6000’e yakın katılımcı ile gerçekleştirildi.
EAIE Fuarı, yükseköğretimde uluslararasılaşma hakkında katılımcılar arasında fikir ve deneyimlerin paylaşımına olanak sağlıyor ve özellikle uluslararası eğitimle ilgili konularla ilgili bir dizi çalıştayı da kapsıyor. Bu yılki konferansın oturum ve çalıştayları, katılımcılara uluslararası eğitim alanındaki son yönelimler ve gelişmeler hakkında genel bir bakış ve güncel bilgiler sundu. 
MCBÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Sühal Şemşit ve Erasmus Koordinatörü Uzm. İpek Yeniay'ın katıldığı Fuarda, Erasmus+ Programı kapsamında hali hazırda partner üniversitelerin üst düzey temsilcileri ile birebir görüşülerek ikili işbirliklerinin daha da genişletilmesi ve derinleştirilmesi için çalışmalar yapıldı.
Ayrıca, Avrupa’daki üniversiteler yanında Tayvan, Japonya, Kanada, Çin gibi dünyanın pek çok ülkesindeki üniversitelerin üst düzey temsilcileriyle görüşüldü ve yeni işbirliklerinin temelleri atıldı. Erasmus+ Programı ve Mevlana İkili İşbirliği Anlaşmalarının yanı sıra; uluslararası öğrenci potansiyelinin artırılması, akademik işbirlikleri ve personel hareketliliği alanlarında yeni ufuklar açılmasına zemin hazırlayan fuarın, önümüzdeki günlerde Manisa Celal Bayar Üniversitesinin uluslararası işbirlikleri sayısında ve faaliyetlerinde önemli gelişmeler sağlaması bekleniyor.

Editör: TE Bilişim