Haber: Ahmet Ünsal

Balıkesir Emniyet Müdürü Hasan Onar önderliğinde yürütülen FETÖ/PDY operasyonlarında gözlem altına alınan 14’ü Balıkesir il merkezi 30’u K.K.T.C ‘den olan örgüt elamanlarının bir haftayı aşkın süren sorgulamaları sonrasında tamamlanan evraklarla birlikte Balıkesir Cumhuriyet Savcılığına sevk edildiler. Cumhuriyet Başsavcılığının tümü hakkında tutuklama talebiyle sevk edildikleri mahkemedeki sorgularının ardından Ö.H, Y.G ve H.K tutuklandı. 
Y.S,B.T,İ.C, Ö.G,A.A, İ.T, O.T,T.U,R.K, M.A.Ş, A.Ü,O.M,M.A.I,B.E,E.Ö, E,G,İ.G,K.B,S.U ve Y.A, ise çıkarıldıkları mahkemece Adli Kontrol şartıyla haklarında açılacak FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün askeri mahrem ve öğrenci yapılanması davasında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.

BALIKESİR EMNİYETİNDE 2'NCİ FETÖ/PDY OPERASYONU: 10 GÖZALTI

Balıkesir Cumhuriyet başsavcılığı koordinesinde Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü birimlerince İl Merkezi başta olmak üzere Edremit-Bandırma ve Erdek İlçeleri ve Afyonkarahisar ilini de kapsayan 11 adrese eş zamanlı olarak FETÖ/PDY operasyonu gerçekleştirildi.
Sabaha karşı gerçekleştirilen operasyonlarda FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile irtibatı ve iltisakı bulundukları tespit edilen 2 Polis Memuru, 1 Zabıt katibi ile 2 ihraç Polis Memuru, 1 aktif Avukat ile çeşitli meslek gruplarına dahil toplam 10 kişi ele geçirildi. 1 şüpheliyi yakalama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
 Örgüte bağlı şüphelilerin evleri ve işyerlerinde yapılan geniş çaplı aramalarda ise çok sayıda dijital materyel ele geçirildi. FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile irtibatı ve iltisakı bulunan şüphelilerin sorguları ise Balıkesir Emniyet Müdürlüğü bünyesinde sürdürüldüğü belirtildi.

Editör: TE Bilişim