İlçede öğrenciler tiyatro yeteneklerini sergileyecek İlçede öğrenciler tiyatro yeteneklerini sergileyecek

Yapılan en son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Karadeniz, Malatya, Erzincan, Tunceli, Kars ve Ardahan çevreleri ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde kuvvetli olması beklenen yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis bekleniyor.
HAVA SICAKLIĞI: Güney ve doğu kesimlerde hissedilir derece azalacağı ve Ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden hafif ve orta kuvvette; Marmara ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz’de kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor.
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara ve Kıyı Ege ile Batı Akdeniz’de kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.
NERELERDE KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR?
NTV Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan, “Edirne, Kırklareli ve Anadolu egnelidne sıcaklıklar 0 ile 1 derece civarında. İstanbul'da bugün yağış hafif olacak. Yarından itibaren sıcaklıklar 5-6 derece daha yüksek olacak. Ege’de de fırtına hızındA kuvvetli bir poyraz var. Akdeniz de 13-14 derecelere indi sıcaklıklar. Önümüzdeki 3-4 gün boyunca yükselme olacak sıcaklıklarda ama Pazar’dan sonra yeni bir soğuk hava dalgası gelebilir. Bugün Kayseri, Sivas, Niğde, Aksaray o bölgelerde yoğun kar yağışları olacak. Rakımı 1200’ün üzerinde olan ilçelerde daha yoğun olacak. Karadeniz’in iç kesimlerinde Rize, Trabzon ve Giresun’un bin metre üzerindeki yerlerinde de yoğun kar yağışı olabilir” değerlendirmesinde bulundu.
15 İL İÇİN SARI KODLU UYARI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 15 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. 
MGM Adana, Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne, Mersin, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Konya, Manisa, Niğde, Tekirdağ ve Karaman için uyarıda bulundu. 
SARI KODLU UYARI NEDİR?
Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Editör: TE Bilişim