Haber: Ahmet ÜNSAL

Manisa’da Yuntdağı Demirci mahallesindeki şifalı suya olan ilgi günden güne arttırıyor.

Tam kapanma süreci boyunca depoladıkları şifalı sularının bitmesi ve şehirlerarası yasakların kaldırılmasıyla birlikte kimisi özel araçları ile kimisi kamyonetler, bazıları kamyonlarla şifalı suyun kaynağının bulunduğu Manisa’ya 26 kilometre uzaklıkta olan Demirci mahallesine akın ettiler.

Sıcağa aldırış etmeden yanlarında getirdikleri 5-10 ve 25’er litrelik bidonlarla şifalı su kaynağında uzun uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, gerek suyun yönetiminden sorumlu Demirci mahallesi Şifalı Su Derneği yetkililerini gerekse Jandarma birimlerinin sosyal mesafe ve maske uyarılarını hiçe saydı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını öncesinden Dünyanın bir çok ülkesinden ülkemize gelen turistlerinde büyük ilgisini çeken şifalı sudan yanlarında getirdikleri bidonlara biran önce almak isteyen vatandaşlar arasında zaman zaman gergin anlar da yaşanıyor.   

“ŞİFA ARARKEN CANINIZDAN OLMAYIN, MASKESİZ GELMEYİN”

Şifalı suyun halka daha fazla akardan ulaşması için birden fazla dolum ağzının devreye alındığına işaret eden Demirci Şifalı Su Derneği Başkanı Halil Palaz, su almaya gelen vatandaşlara şu hatırlatmalarda bulundu; “Covid 19 nedeniyle dünya insanlığı ciddi bir sınavdan geçiyor. Ölümlerin daha az olması için su başındaki sosyal mesafeye mutlak uyulması gerekir. Eğer uyulmadığı takdirde su alımına kesinlikle izin vermeyeceğiz. İnsanların buradaki sudan alarak şifa görmek isterken kapacakları bulaşlarla yaşamlarını sonlandırmasınlar.”

“SUYUMUZ KESİNLİKLE SATILIK VE PARALI DEĞİLDİR”

Başkan Palaz; “Şifalı su karşılığında hiçbir ücret talep etmiyoruz. Ancak vatandaşlarımız suyun daha hızlı akabilmesi için yapacağımız bazı tadilatlardan dolayı yapacakları bağışlarla ayakta durabiliriz. Birde köylü kadınlarımızın ürettikleri ürünlerden alınması bizleri ayrıca mutlu kılar. Şifalı suyumuzun tarihe geldiğimiz de ise adı üzerinde Yarapınar şifalı suyun geçmişte Milli mücadeleye katkı sağlarken ateşli silahla yaralanan askerlerimizin yaralarının sık sık temizlenmesinde etkili olduğu o dönemlerdeki büyüklerimiz bizzat bizlere iletmişlerdir. Şifalı suyun adı Yarapınardır.”

 “ŞİFALI SU YOLU ASFATLANSIN”

Türkiye’nin 7 bölgesinden gelen vatandaşlar, suya kavuşmak için binlerce kilometre yolu gelirken sıkıntı yaşamadıklarını belirterek; “Köyün girişinden su kaynağına olan 3 km’lik yol gerçekten işkenceye dönüşüyor.Yolun oldukça bozuk olması araçlarımızda bazı hasarlara neden oluyor. Hatta bir çok parçası yerlerde sürünüyor. Bu kadarlık mesafenin asfalt olması şarttır.” diyerek ilgili Yunusemre Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden ilgi beklediklerini ifade ettiler…

Editör: TE Bilişim