Yunusemre Belediyesi’nin 3 Kasım 2020 tarihinde yapılan belediye meclis toplantısında, KAYSÜ bedeli yüzde 30 oranında zamlanmıştı. İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan ve belediye meclis üyeleri, Manisa 1. İdare Mahkemesi’nde Yunusemre Belediye Başkanlığı’na karşı dava açarak, Belediye Meclis Toplantısı’nda alınan bu kararın hukuka aykırı olduğunu, Yunusemre Belediyesi’nin katı atık bertaraf tesisi olmadığı için KAYSÜ bedeli belirleyemeyeceğini ifade ederek yürütmeyi durdurma davası açtı.

Manisa 1. İdare Mahkemesi, İYİ Partili meclis üyelerinin açtığı davada talebi haklı bularak, Yunusemre Belediye Meclisi’nde kabul edilen KAYSÜ maddesine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi.

İYİ Parti Manisa İl Başkanı Hasan Eryılmaz, KAYSÜ hukuksuzluğunun son bulması için çağrıda bulundu. Manisa’yı yönetenlerin görevi kötüye kullandığına dikkat çeken Eryılmaz, “Manisalı hemşehrilerimizin hakkını savunmak adına İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanımız Tufan Akan ve meclis üyelerimiz, örnek bir adım atarak, ilçe belediyesinin zam yaptığı KAYSÜ bedelini mahkemeye taşıdı. Manisa 1. İdare Mahkemesi, İYİ Parti’yi haklı bularak, Yunusemre Belediye Meclisi’nde kabul edilen KAYSÜ maddesine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi. Hal böyle iken, kararın diğer ilçelere de örnek olmasını beklerken, belediyeler tarafından henüz geri adım atılmadı. Ekonomik kriz ve pandemi süreciyle boğuşan vatandaşlarımız, bu da yetmezmiş gibi KAYSÜ bedeli adı altında hukuksuzca yapılan soyguna karşı mücadele ediyor. İYİ Parti olarak, yapılan yasa dışı hukuksuzluğa ve soyguna karşıyız. Artık yerelde ve genelde vatandaşın cebinden ellerinizi çekin. Hukukun verdiği kararı yerine getirin, rezalete son verin” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim