Musa Akçay, Facebook’ta gezinirken bir ürün dikkatini çekti. Reklamda fotoğrafları bulunan ürün bir havalı çivi tabancasıydı. Çiftliğinde kullanmak üzere kargo ücretiyle birlikte 129 TL ödeyerek sipariş veren Akçay, ürün eline geldiğinde büyük şok yaşadı. Poşetten çıkan ürün bir havalı çivi tabancası değil, piyasada değeri 5 ile 10 lira arasına değişen slikon tabancasıydı.

Dolandırıldığını anlayan Musa Akçay hemen Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Akçay başından geçen olayı şöyle anlattı:

“Kıymetli Takipçilerim bu sefer ben dolandırıldım. Facebook sayfamda bir havalı tabanca reklamı gördüm. Adam betona çakıyor demire çakıyor duvara çarpıyor. Ben de heyecanlandım, iştahla yeni kurduğum çiftlikte kullanayım diye 119 lira artı 10 lira kargo ücreti ile sipariş verdim. Şeffaf poşet dedikleri halde tam tersi siyah poşet, ürün gözükmüyor. Sigorta şirketindeki arkadaşlarım ödemeyi yapıp ürünü alıyorlar. Ben de yarım saat sonra gittim. Bir açtığımda şaşırdım. Piyasada 5-10 liraya satılan silikon tabancası çıktı. Çok üzüldüm. Bu şekilde bizi mağdur eden hırsızları Manisa Cumhuriyet savcısına şikayet ettim.

Ben gibi mağdur olmamaları için açıklama yaptım. Şimdi şu anda bu site bende engellenmiş bu siteye ulaştığımda bütün yorumlar aynı ben gibi ağza gelmeyecek küfürler ve isyanlar. İnternetten bir şey alacaksanız kapıda ödeme yapın. Bakmadan teslim almayın. Ödeme yapmayın. Ürünü iade etmeye kalktığımda firma ile görüşün dediler. Firma yok ulaşamadım. Yetkili firma bulamadım. Bu kargo şirketi de bana göre sorumlu. Allah Resulü ‘İnsanları aldatan bizden değildir’ diyor. Bizden olmayanlardan alışveriş yapmamak üzere Allah'a emanet olun diyorum.”

Editör: TE Bilişim