Haber.com'un haberine göre, Yıllarca AK Parti’de siyaset yapan Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın yeni bir parti kurarak AK Parti’nin karşısında yarışacağı iddiaları son dönemde yüksek sesle konuşulur oldu. Bu isimlere eski Meclis Başkanı Bülent Arınç’ın da dahil olacağı dedikodusu üzerine haber.com’a özel açıklamalarda bulunan Arınç iddiaları kesin bir dille yalanlayarak adı geçen isimlere tarihi bir çağrıda bulundu. Bu oluşumun ülkeye zarar vereceğini belirten Arınç “Gelin yeniden bütünleşelim, AK Parti’de yeniden birlikte siyaset yapalım” ifadelerini kullandı.

İşte Arınç’ın açıklamalarından satır başları:

Ben yeni parti oluşumları ile ilgili yerimi tayin ettim. Bu gibi, partimiz içinden çıkan oluşumlar AK Parti’ye ve Genel Başkanımız Erdoğan’a zarar verir. Bunu yapmamalılar. Bu arkadaşlarımız bizim içimizden çıkmış, birlikte dava arkadaşlığı yaptığımız arkadaşlarımızdır. Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın isimleri geçiyor. Buradan o isimlere çağrımdır, gelin AK Parti’de yeniden birlikte siyaset yapalım. Böylece ülkemize daha faydalı işlere imza atmış oluruz. Hepsi çok sevdiğim kardeşlerimdir. Yanlış bir oluşum içine girmelerini istemem. Gelin tekrar bütünleşelim.

“YÜZDE 50 BİZE NEFRETLE BAKIYOR”
Ülkemiz zor günler geçiriyor. Ne yazık ki kutuplaşmış bir ülke olduk. Bu siyasilerin iktidarlarını korumak için başvurdukları bir yok. Karşıt bir kesim oluşturmak işlerine geliyor. Bunu muhalefet de yapıyor. Eskiden bize oy vermeyen yüzde 50 de bizi severdi. Şimdi bizden nefret ettiklerini hissediyorum. Şahsi olarak olumsuz bir durum yaşamadım ama insanların bakışlarından bile bu nefret hissediliyor. Sosyal medyada yazılıp çizilenleri görüyoruz.

“CHP YALANA ALET OLUYOR”
Son dönemde bir maaş polemiğidir aldı yürüdü. CHP’li bazı isimler de bu yalana alet oldu. Beni arayıp sormak çok mu zor? ‘Nedir bu işin aslı’ diye öğrenmek çok mu zor. Faik Öztrak çıkmış, ‘Arınç’a yüzde 40 zam, emekliye yüzde 5 zam yapıldı’ diyor. Beni arayıp sor, sana doğrusunu anlatayım. Ki kendisini de çok severim ve çok eskiden beri tanırım. Benim Meclis Başkanlığım döneminde 25-30 CHP’li vekil bana oy verdi, ‘Başkanım sizden çok memnunuz’ diyerek.

Editör: TE Bilişim