Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan “Haydi Kadınlar İlçelere" projesi kapsamında Manisa’nın tüm ilçelerinde yaşayan ve isteyen kadınlara ilçeleri tanıtma ve kaynaştırma çalışmaları başladı. Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi tarafından organize edilen projede ilçelerde yaşayan ve isteyen 60-90 kişilik gruplar halinde kadınları Manisa’nın tüm ilçelerini tanıtma ve kaynaştırma amaçlanıyor.

Manisa’ya bağlı merkez ve 15 ilçeden oluşan gruplar Büyükşehir Belediyesi’ne ait araçlar tarafından başlatılan turlar ilk olarak Alaşehir’den başladı. Alaşehir Belediyesi basın sorumlusu Osman Oruç rehberliğinde yapılan gezilerde Alaşehir’in ören yerleri ve tarihi dokular tanıtıldı.

Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, "Büyükşehir Belediyemiz tarafından başlatılan ’Haydi Kadınlar İlçelere’ projesi kapsamında diğer ilçelerden ilçemize gelen kadınları misafir etmekten mutluluk duyuyoruz. Bu proje kapsamında ilçemizin tarihi ve ören yerlerinden Toptepe, Sarıkzı Maden Suyu, Şeyh Sinan Camii ve türbesi, Kilise, Yıldırım Beyazıt Camii, Kütüphane, Kurşunlu Han, Turan Alakent ve Bakkal Şükrü tarihi evleri gibi yerler gezilip tanıtılıyor. Sevgi Yolu üzerinde gezi yapılarak esnaflarımızdan alış veriş yapılması sağlanıyor. Buradaki amacımız ilçelerimizin tanıtımını yaparken, ilçemiz esnafının da alış veriş yapmasını amaçlıyoruz. Hem kadınlarımız ilçelerimizi tanıyor,hem kadınlarımız birbirleriyle tanışıp kaynaşıyor hem de esnaflarımız alış veriş yaparak bütçelerimize destek sağlanıyor. Tanıtım kapsamının yanında esnaflarımızın alış veriş yapması ve ekonomik hayatın canlanması refah seviyemizi artıracaktır. Tüm ilçelerden gelen misafirlerimizi Çamlık Parkı’nda karşılayıp, gezi bittikten sonra yine Çamlık Parkın’dan yolcu ediyoruz.Bu tür sosyal etkinliklerimiz sürecek" dedi.

Editör: TE Bilişim