Akhisar’da 4 Ekim Pazar gecesi Seyitahmet Mahallesinde 3 evin kullanılamaz hale geldiği yangının yaraları sarılmaya başlandı. Yangının hemen ardından mağdur olan vatandaşların imdadına ilk olarak AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, Akhisar Kaymakamı Kaan Peker ve Akhisar Belediyesi koştu. 
Ayrı yaşadığı eşi tarafından ateşe verilmek suretiyle evi yanan 32 yaşındaki Emine Cüce, ev sahibi Hanif Çalışkan ve komşusu Haluk Küçük’ün imdadına koşan Akhisar Belediyesi olayın ardından bir gün sonra hemen çalışmalara başladı. Akhisar Belediyesi Fen İşlerine bağlı ekipler, ilk olarak yanan evlere müdahale ederek temizliğin ardından yine Akhisar Belediyesi Fen İşlerine bağlı iş makineleri eşliğinde yıkımlar gerçekleşti.

ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNE AKHİSAR BELEDİYESİNDEN DESTEK
Öte yandan yanan evlerde bulunan ve eğitimleri devam 5 çocuğa sahip çıkan Akhisar Belediyesi, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ekiplerince tüm eğitim giderleri karşılanarak eğitimlerine devam etmeleri sağlandı.

MİLLETVEKİLİ AYDEMİR SÖZÜNÜ TUTTU
Olay yerini inceleyerek mağdur aileleri dinleyen ve yardım sözü veren AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir’in girişimleri sonucu Akhisar Kaymakamlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma tarafından mağdur ailelere geçici kiralık ev tahsis edildiği ve nakdi destek sağlandığı bildirildi.

DEVLETİMİZ BİZE SAHİP ÇIKTI
Yangın mağdurlarından Haluk Küçük yaptığı açıklamada, "Bu yangın olayından sonra hemen ertesi gün belediyemiz, kaymakamımız, milletvekilimiz bütün herkesin bize destek olması sebebiyle hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım. Sağolsunlar devletimiz bizlere sahip çıktı." dedi.

Editör: TE Bilişim