Haber: Ahmet Ünsal

CHP İlçe teşkilatı önünde yapılan basın açıklamasına CHP Grup Başkanvekili Manisa Milletvekili Ecz. Özgür Özel, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, CHP İlçe başkanı Umut Çavuş, Kadın kolları başkanı Fatma Celebci, gençlik kolları başkanı Tolunay Akalın ve partililer katıldı.

Dün akşam üzücü bir olay yaşadıklarını ifade eden ilçe başkanı Umut Çavuş, “Dün akşam çok üzücü fakat ülkemizin ifade özgürlüğü anlamında düştüğü durumu düşündürücü vahim bir olay yaşadık. Cumhuriyet Halk Partisinin tüm örgütlerinde bir pankart asıldı. Bu pankart maalesef birilerini rahatsız etti. Bu pankartın kaldırılması için Türkiye Cumhuriyetinin savcılarına özel talimat verildi. Türkiye’deki tüm il ve ilçe örgütlerimize bu pankartın kaldırılması yönünde güvenlik güçleri tarafından müdahale edildi. Akhisar’da bu pankartı Büyükşehir Belediyesi itfaiyesiyle sökme cüreti gösterdi. Biz buna müsaade etmedik. Dün akşam beni yalnız bırakmayan örgütümüze sahip çıkan başta Belediye Başkanım Besim Dutlulu olmak üzere tüm partililerime teşekkür ediyorum” dedi.

ÖZEL: “BU PARADA HERKESİN HAKKI VAR”

128 milyar doların hesabını sormaya devam edeceğiz diyen Özgür Özel de, “Bu pankartta sadece 128 milyar dolar nerede? Yazıyordu. Bu 128 milyar dolar Merkez Bankasının kayıp rezervi. Bu parada tüyü bitmemiş yetimin, esnafın, işçinin, emekçinin, emeklinin, ev kadının ve her vatandaşın hakkı var. Dün buraya görevini yapmaya gelen polisimizin de hakkı var. Biz bu pankartı hepimizin hakkını savunmak için, 128 milyar doların nerede olduğunu tüm olarak sormak için astık. Bu pankarttan sayın Cumhurbaşkanımız neden rahatsız oldu onu bilmiyoruz. Bu pankartın kaybolmasında sayın Cumhurbaşkanımızın da, dönemin maliye bakanının da rahatsız olması gerekiyor. Ama rahatsız olmak yerine bu pankartın kaldırılması yönünde tavır aldılar. Biz kamu adına 128 milyar doların hesabını sormaya devam edeceğiz. 128 milyar dolar nerede, o dönemin maliye bakanı damat nerede?" diye sordu.

Özgür Özel ayrıca, “7 Ocak tarihinde bu damat nerede? Bu para nerede? Diye sorarak başladık. Biz damadın yüzünü çok özlediğimizden değil ama bu 128 milyar dolar; dedelerimizin, ninelerimizin, annelerimizin, babalarımızın ve bizlerin alın teriyle biriktirdiğimiz vergilerimizden oluşan bir toplam rezerv olduğu için bunun akıbetini sormak için 7 Ocak’tan beri soruyoruz. Önce sessiz kaldılar ta ki damat avukatı kanalıyla bana kimse sahip çıkmıyor mesajını verene kadar. Daha sonra paranın yerinde durduğunu söyledi Recep Tayyip Erdoğan. Ortadan kaybolduğu yok dedi. Zaten yavaş yavaş da toparlanıyor dedi. O gün de sorduk ki yerinde duruyorsa neden toparlanıyor olsun? Toparlanıyorsa nasıl yerinde duruyor olsun diye sonra AK Parti teker teker çeşitli ağız ve kalemlerinden Cumhurbaşkanını yalanlamaya ve bu paranın nerelere harcandığını izaha uğraştılar. Kimileri cari açıkta kullandık, kimileri pandemide dağıttık, her birisinin açıklaması meselenin rehavetini biraz daha ortaya koyuyordu. Çünkü bu paranın kaybolduğunu biliyorlar ama akla mantığa aykırı bahaneler üretiyorlardı" ifadelerini kullandı.

Özel şunları kaydetti:

“Bir kez daha Recep Tayyip Erdoğan’a soruyoruz 128 milyar nerede? Eğer o para duruyorsa halka dağıt eğer o para durmuyorsa hesabını ver. O parayı kim alacak, kanunsuz emirlerinizle pankart toplatmaya çalıştığınız polis memurları, öğretmenler, din görevlileri, hemşireler, infaz koruma memurları alacak. 3 bin 600 ek gösterge sözü verdiniz. Emekli maaşında 770’er lira artış yapacak çarp rakamla 9.6 milyar TL. Oysa 128 milyar dolar 1 trilyon 50 milyar TL yapıyor. Yani küsuratı olan 50 milyarın 9.6 milyarı polisin de bütün memurun da yüzünü güldürmeye yeter. Emeklilikte yaşa takılanlar var. Hesap yapıyorlar eğer emeklilikte yaşa takılanlara verirse  1 trilyon 50 milyar emeklilikte yaşa takılanların tamamına 37 yıl maaş dağıtıyor. Basit bir hesapla ihtiyacın 6 katı kadar para orada var. Halen bu paranın durduğunu söylüyorsanız sen bu parayı gel vatandaşın kendine ver. Türkiye’de 24 milyon hane var. Her eve 45 bin lira dağıtabiliyorsun bu parayla. 83 milyon kişi ip gibi kuyruk olsak kişi başı 12 bin 500 lira para hak ediyoruz. Ama bürokratları diyor ki para yok şuraya harcadık. Cumhurbaşkanı diyor ki para duruyor. Duruyorsa göster, bu parayı halkına ver. Türkiye’de örgütlerimiz billboardları kiraladılar. 128 milyar dolar nerede diye pankart astılar. Savcıları harekete geçirdiler. Örgüt binalarımız siyasi parti kanununa göre dokunulmazlığı olan binalarımıza astık dün burada olduğu gibi birçok yerde savcılar harekete geçti. Bu kadar açık bir şekilde bu paranın kaybolmasından Cumhuriyet Savcıları, Cumhurbaşkanını mesul tutuyorsa, akıllarına Cumhurbaşkanı geliyorsa biz daha başka bir şey söylemiyoruz. O yüzden hep birlikte 128 milyar doların nerede olduğunu sormaya devam edeceğiz. Dün burada örnek bir direniş ve dayanışmayı gösteren ilçe başkanımıza, belediye başkanımıza ve bütün örgütümüze teşekkür ediyorum. Sizleri tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından “128 Milyar Dolar Nerede?” yazılı pankart tekrar ilçe teşkilatına asıldı.

Editör: TE Bilişim