ÖZEL HABER: MUSTAFA TATLI

Karaağaçlı-Akgünspor maçında birçok futbolcu uzun süreli sakatlığın eşiğinden döndü. Zemin yüzünden girilen ikili mücadelelerde Akgünsporlu bir oyuncu, ağır bir sakatlık geçirdi. Üstelik yarım saat de ambulans bekledi. Bunun yanı sıra Karaoğlanlı’daki saha rezaleti, Dış Mahalle Yıldırımspor’dan bir futbolcunun ayağının kırılmasına, diğerinin ise burkulmasına sebep oldu

Manisa genelinde futbol sahalarının elverişsizliği, futbolcuların uzun süreli sakatlanmasına neden oluyor. Bu hafta Karağaçlı ve Karaoğlanlı’da oynanan maçlarda zemin yüzünden birçok sakatlıkların yaşandığı ortaya çıktı. Amatör futbolcular, bozuk sahalar yüzünden yaşadıkları sakatlıklarla haftayı hastanelerde geçirdi.  Karaağaçlı-Akgünspor maçında her iki takım futbolcuları zemin yüzünden sakatlıklar geçirdi. Uzun süreli sakatlıkların eşiğinden dönülürken, Akgünsporlu bir oyuncu, girilen ikili mücadele sonrası boynundan ve omzundan sakatlandı ve yarım saat sonra ambulansın gelmesiyle hastanenin yolunu tuttu. Karaoğlanlı-Dış Mahalle maçında da sahada biriken ayrık otları yüzünden Dış Mahalle Yıldırımspor’dan bir futbolcunun ayağının kırıldı, diğerinin ayağı ise burkuldu.

ATLI: “CİDDİ ANLAMDA TEDBİR ALINMALI”

Bozuk sahalarda bir daha sakatlık yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını belirten Dış Mahalle Yıldırımspor Antrenörü Behçet Atlı, “Karaoğlanlı maçında ayrık tarlasında bir evladımızın ikili mücadele yokken ayağı burkuldu, birisi de ayrığa takılarak ayak bileğini kırdı. Perişan olduk. Sağlık görevlisi yoktu, olsa da ne yapacak şifalı buz ile. Saha ciddi anlamda kötüydü, zemin beton gibi, ayrıklar kramponların kabarasını tutuyor, kötü bir hafta yaşadık. Ayağı kırılan sporcum sezonu kapadı. Burkulan ise bir ay yok. Bizi yönetenlerin bu soruna çözüm bulmasını istiyoruz. Sporcular Allah'a emanetler” dedi.

YILDIRIM: “MAÇLAR MERKEZDE OYNATILSIN”

Meriçspor Antrenörü Yavuz Yusuf Yıldırım ise aynı sahalarda kendilerinin oynayacağının altını çizerek bu soruna çözüm bulunması gerektiğini kaydetti. “Önce sporcu sağlığı” diyen Yıldırım, “Bu çocuklar bizlere emanet. Allah korusun bir şey olursa sporu bırakırlar. Zaten binbir zorlukla sahalara çekiyoruz. Bugün sahalarda yaşanan sakatlıkları duyan çocuklarımız oradaki maçlara gitmek istemiyor. Ya orası sentetik olsun ya da maçlar Manisa’da oynansın. Çim falan kalmamış artık. Ayrık otu var. Birinci önceliğimiz sporcu sağlığı. Zemini sorunlu olan takımların maçlarının, merkezdeki sentetik zeminde oynatılması daha doğru olur. Bu bizim başımıza da gelebilir. Tüm çocuklar bizim evladımız. Belediyelerin ve ASKF’nin bu soruna el atmasını bekliyoruz” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim