Manisa, tarım ve tarımsal girdilerle anılan bir il olarak bilinirdi. Ta ki Manisa Organize Sanayi Bölgesi kendi özerk yönetimine kavuşana kadar. 
Başkan Sait Türek ve ekibi kısa sürede OSB ‘ye çektikleri yabancı yatırımcılarla birlikte tanınırlığını uluslararası boyuta taşıyana kadar. Dönemin TOBB Başkan yardımcısı Bülent Koşmaz ve sonrasındaki başkanlar ve şimdi MTSO’nun ikinci dönem başkanlığı üstlenen Mehmet Yılmaz ile yönetiminin kararlı yol haritası ile Türkiye’nin en önemli sanayi şehirlerinden birisi olarak yazdırılmasına katkı sağlayan önemli isimlerden.
Yazdıklarımın Manisa Muradiye OSB ile ne alakası var diyecek olanlarınız olabilir. Şehrin sanayileşme yüzünün parlatılmasıyla birlikte atıl durumda kalan ve alt yapı yoksunluğundan araçların bile geçilemediği bir Muradiye Islah OSB’den söz ediyorum.
Sanayici Ramazan Yıldız ve beraberindeki yol arkadaşları ile birlikte Islah Muradiye OSB’ye nitelik kazandırmak adına kollar sıvandı.
Ankara-Manisa arasında aylarca mekik dokunarak bakanların ve siyasetçilerin kapıları aşındırılarak ve uzun uğraşlar sonrasında Muradiye Organize Sanayi Bölgesi statüsü yakalandı.
Cazibe merkezi haline dönüştürülen Muradiye OSB bir anda siyasetçilerin iştahının kabarmasına neden oldu.
Islah Muradiye OSB’nin kurucusu Ramazan Yıldız ve Ak Parti Milletvekili Semra Kıvırcık’ın sanayici eşi Osman Kıvırcık Muradiye Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığına aday oldukları 26 Şubat 2021 Cuma günü kongre takvimi olarak belirlendi.
İddia odur ki dönemin valisi Ahmet Deniz’den müteşebbis heyete iki isim verilmesi bu isimlerden birisinin ise Fetö patentli bir sanayici üzerinden ısrar edilmesi idi. Dönemin valisi Deniz ise böyle bir ismi veremeyeceğini belirtmesi üzerine sürpriz bir şekilde 18 ayı bile bulmayan görev süresi sonlandırıldı. 
İşte onun için Muradiye OSB siyasetçilerin iştahını kabarttı diyorum.
Yapılan ilk seçimde 119 parsel sahibinden 107'si oy kullandı. Başkan Osman Kıvırcık 55 oy ile başkanlık koltuğuna otururken güçlü rakibi 52 sanayicinin oyunu almıştı.
Kıvırcık ve seçilen ekibi hiç vakit kaybetmeden jet hızıyla Muradiye OSB’de yatırımlarına başlamak için yola çıktı. Bu süreçte MTSO Başkanı Mehmet Yılmaz ve yönetimi Osman Kıvırcık’a gerekli tüm desteğini esirgemedi. Tüm etkinliklerinde Muradiye OSB’nin yanında oldu.
Buraya kadar işleyiş beklenenin üzerinde normal hatta normalin üzerinde ‘Hiper normal’ gidiyordu.
Ta ki MTSO’daki 63 meclis üyesinin 60’ının oylarıyla Muradiye OSB’ki MTSO’nun müteşebbis üyeleri Muradiye OSB Başkanı Osman Kıvırcık ve beraberinde İlkay Deha Kurutaç, İbrahim Hakkı Katıöz’ün temsil hakları kaldırılıncaya kadar.
Peki Kıvırcık, Kurutaç ve Katıöz’ün müteşebbis üyeliklerinin düşürülmesiyle birlikte MTSO  başkanı Mehmet Yılmaz imzalı Sezen Şenay, Çağrı Tuatay ve İlker Bilgin Muradiye OSB’nin yeni üyeleri olarak açıklandı.
Peki bu sürece nasıl gelindi. Resmiyette Muradiye OSB Başkanlığı düşürülen Osman Kıvırcık’ın OSB’nin mastır genişleme planıyla ilgili MTSO Başkanı Yılmaz ile şeffaf biçimde iletişime geçilmediği, büyüme planıyla ilgili gerekli olan kamulaştırmalardan haberdar edilmediği son olarak ta sürpriz seçim tarihi konusundan bilgi alış  verişinin yapılmadığı iddiaların odağına oturdu.
Bu olumsuz süreç Başkan Osman Kıvırcık ve iki kişinin MTSO’nun Muradiye OSB’deki temsil üyeliğinin sonlandırılmasında en büyük etken oldu.
Peki tüm iddialar sadece bununla mı diye merak edenlerin olduğunu sanıyorum.
Uzunburun alan içerisinde bulunan 4 bin dönümlük bir genişleme den söz edersek bu alanda bulunan vatandaşlara ait 1000 dönümlük alan yer alıyor. Diğer 3 bin dönümlük alan ise Valilik, belediyelere ait. Resmi yerler başta olmak üzere vatandaşlarında arazilerini kapsayan geniş çaplı bir kamulaştırmanın jet hızıyla yapılması için Muradiye OSB Başkanı Osman Kıvırcık, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a sürpriz bir ziyarette bulundu.
Muradiye OSB’nin büyümeden elde edilecek olan ve yatırımcı sanayicilere tahsisinden 2 milyar lira gibi bir rakamın elde edileceğini düşünürsek kıyametin neden ve nereden koptuğunu siz anlayın.
Ne demiş atalarımız ‘Ateş olmayan yerden duman çıkmaz’ atalarımız boşuna söylememiş bu ve buna benzer sözleri.
Tüm bu gelişmeler ışığı altında Muradiye OSB Başkanı Osman Kıvırcık ve yönetimi kendi sitelerinden zehir zemberek bir açıklamada bulundu.
“Bir ilçe belediyesine ait olduğu öne sürülen arsanın -belediyenin kamulaştırma işlemine “dayanamayarak” (?)- OSB’miz tarafından kamulaştırması yapıldığı iddiası tamamen asılsızdır. Söz konusu ilçe belediyesinin mülkiyetinde bulunan bir arsa, kamulaştırma yoluyla değil, kendilerinin belirlediği bedel üzerinden satın alınmıştır.
OSB’mizin kamulaştırma ve genişleme alanı işlemleri T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onayı ve nezaretinde sürmektedir. Şahısların tasarrufu söz konusu değildir. OSB’ler, Rantın önüne geçen, sanayicisine olabildiğince ucuza arsa sağlamakla görevli, özel hukuk tüzel kişiliklerdir. Arsalarının daha senelerce değerlenmesini bekleyip öyle satmak isteyenlere Organize Sanayi Bölgelerinde taviz yoktur.
Eğer yapılan bir hukuksuzluk var ise, haberde söylendiği gibi “şikayetler üzerine görevden alan” kişiye değil, yargıya başvurulmalıdır. Hiç kimse, kanunlardan, yönetmeliklerden ve adaletten daha yetkili değildir. Söz konusu “görevden alma” gerçeği yansıtmamakla birlikte, OSB Kanunu ve Kanuna bağlı yönetmeliğin verdiği yetkiler ile OSB yönetimimiz görevinin başındadır.”
Manisa TSO karşı hamlede bulunarak, şu duyuruyu yaptı: “Muradiye OSB’deki Oda temsilcilerimiz Osman Kıvırcık, İlkay Deha Kurutaç, İbrahim Hakkı Katıöz’ün temsil hakları sonlandırılmıştır ve yerlerine Sezen Şenay, Çağrı Tuatay, İlker Bilgin getirilmiştir.”
Peki şimdi ne olacak?
Muradiye OSB yönetiminin 15 Şubat tarihli eğer çoğunluk sağlanmaz ise 23 Şubat tarihli kongre kararı hayata geçecek mi? Daha doğrusu kongre gününe kadar Başkan Osman Kıvırcık’ın Muradiye OSB ile ilişkisi kesilecek mi ve aday olabilecek mi? Tüm bu sorular yanıt bekliyor.
Öte yanda da Başkan Osman Kıvırcık’ın Muradiye OSB’deki sanayicilerine yönelik;
“Biz kendi organize sanayi bölgemizi sanayiciler olarak biz yönetelim. Müteşebbis heyetini lav edelim” görüşleri olumlu yanıt bulmamış olması bu cephede suların durulmayacağına işaret.
Kentin yönetiminden sorumlu şehirdeki OSB’lerin doğal başkanı Manisa Valisi Yaşar Karadeniz ve Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay’ın en azından seçimlere kadar ki sürecin sağlık biçimde götürülmesi için mevcut yönetim içerisinde geçici isme görev vermesi en sağlıklı yol olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtmek isterim.
Bu şehir için Tarım ve tarımsal girdiler ne denli önemli ise sanayi sektörü yatırımları ve onları bir çatı altında toplayan OSB ve ihtisas OSB’lerin önemi bir kat daha önemli. Ancak bunları yaparken adımların her yönüyle doğru atılması, şeffaf olunması, çevre faktörlerinin dikkate alınması, Tarım alanların göz ardı edilmemesi gereği öncelikler olmalıdır.
Gelin görün ki tüm yazdıklarımın tamamen bertaraf edildiği süreçleri hep birlikte görüyoruz. Tüm girişimler yangından mal kaçırılırcasına yapılmamalı: Yapıldığında ise hiçbir şeyin gizli kalmayacağını hatırlatırım.  Sağlıkla esenlikle kalın. Saygılarımla…