19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençlerle online görüşme platformu Zoom üzerinden bir araya gelen İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, hem gençlerin bayramını kutladı, hem de sorunlarını dinledi. 

Ayrı gruplar halinde yapılan ve 45 gencin katıldığı görüşmelerde işsizlik, gelecek kaygısı, umutsuzluk, liyakatsizlik ve adaletsiz yönetim anlayışı gibi sorunlar üzerinde duruldu. 

İYİ Parti Yunusemre İlçe Başkanı Tufan Akan, “Ne yazık ki cennet vatanımız, gençlerin kaçmak istediği bir ülke haline getirildi. Üniversite mezunları iş bulamıyor, gençler çalışmak zorunda oldukları için okuyamıyor, iş bulan iş yerinde mobbinge uğruyor, yıllarca ders çalışıp dirsek çürüten, Türkiye’nin en prestijli okullarını dereceyle bitiren gençler komik rakamlarla işe başlatılıyor. Liyakat zaten bitmiş, ‘dayısı’ ya da ‘eniştesi’ olanlar en güzel makamlara otururken, tek başına emek veren ve mücadele eden gençler sistemde yok sayılıyor. Gençler fikirlerini istedikleri platformlarda özgürce konuşamıyor, konuşmaya çalışanlara iktidar yargı sopası sallıyor. Tüm bunlar düşünüldüğünde, gençlerimize Türkiye’den gitmek istedikleri için kızabilir miyiz? Biz onlara kızmak yerine, onların ülkelerinde kalması için Türkiye’de yeniden laik, demokratik ve hukuk devletini inşa etmeliyiz” dedi. 

İYİ Partili Akan son olarak şu ifadeleri kullandı:

 “Gençlerimizle buluşmamızda partimizin politikalarını anlatarak, gençlerimizin bizden neler beklediğini öğrendik. Toplantımıza katılan tüm gençlerimize çok teşekkür ediyor ve bu vesileyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı bir kez daha kutluyorum. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm mücadele kahramanlarımızı saygı, özlem ve minnetle anıyorum. Ulu Önderimizin açtığı aydınlık yoldan gençlerimizle birlikte yürümeye devam edeceğiz. İYİ Parti iktidarı, gençlerimize de İYİ gelecek.”

Editör: TE Bilişim