Kitapseverlerin büyük ilgi gösterdiği Manisa Kitap Fuarı bu yıl kapılarını üçüncü kez ziyaretçilerine açacak. 100'den fazla yayınevi ve yazarın Manisalı kitapseverlerle buluşacağı etkinlik 27 Eylül - 6 Ekim tarihleri arasında Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi'nde düzenlenecek. ​
Ali Lidar, imza günü etkinliği için Manisa'ya geliyor. Şair Ali Lidar 28 Eylül Cumartesi günü saat 14.00'te Manisa 3. Kitap Fuarı'nda Manisalı kitapseverlerle buluşacak. Yazar Lidar, okuyucuların kitapların imzalayacak.
İmza günü etkinliğine okuyucuların büyük ilgi göstermesi bekleniyor.

ALİ LİDAR KİMDİR?
Ali Lidar Eskişehir doğumlu öğretmen ve yazardır. Eskişehir Üniversitesinde Felsefe Öğretmenliği bölümünden mezun olmuş ve Anadolu Lisesinde öğretmenlik yapmaktadır.
Yaşamı hakkında çok fazla konuşmayan Lidar tam bir Eskişehir hayranıdır.
Ayrıca Küçük Prens kitabına olan ilgisini okulunda sergi açması ve ileride Eskişehir’de Küçük Prens müzesi kurmak istemesinden anlayabiliyoruz.
Ali Lidar’ın ilk kitabı olan Tesirsiz Parçalar kitabının kapağında yer alan arabanın Plakası merak uyandırmış onun için 26 ŞRT 26 plakasını şu şekilde anlatmıştır; ŞRT şirintepe anlamına gelirken 26 da Eskişehir tutkusundan kaynaklı bir seçimdir.
5 Çocuklu bir ailede büyüyen Ali Lidar Şeker Fabrikasında çalışan işçi bir babanın çocuğu için genç yaşta çalışmaya başlamış. Bunun yanı sıra İnsomnia hastası olan yazar bu hastalığı ile zaman için barışmıştır.
Kitaplarında kullandığı üslubu ve dili bakımından kendini diğer yazarlardan ayrı bir özelliği ile öne çıkarmaktadır.
Kitap okuma aşığı bir yazar olarak İlhan Berk, Oğuz Atay ve Murat Menteş gibi yazarlardan etkilendiği söylemiştir. Calvino ve Perec’den ise daha fazla etkilenmektedir.
Lidar şiirlerini sohbet havasında yazar, dile dökülmesi kolay olmayan şeyleri kolaylıkla anlatabilmesi yazdıklarında herkesin kendinden bir parça bulabilmesi günümüzün en sevilen yazarlarından olmasını sağlamıştır.

Editör: TE Bilişim