Ege'de korkunç olay! Hesap kavgasında uzun namlulu silahlar konuştu, ortalık savaş alanına döndü! Ege'de korkunç olay! Hesap kavgasında uzun namlulu silahlar konuştu, ortalık savaş alanına döndü!

Ali Önder Öndeş'in cenazesi Karacaahmet Şakirin Camii'nden kaldırılarak, Yukarı Baklacı Mezarlığı'nda defnedildi. 
Ali Önder Öndeş kimdir?
1947 yılında Manisa'da dünyaya gelen Öndeş, 1. TİP’ten itibaren sosyalist mücadelenin içinde bulunuyordu. Tüm Öğretmenler Birleşme ve Dayanışma Derneği'nde (TÖB-DER) de uzun yıllar mücadele eden Öndeş, öğretmen hareketinin militanlarındandı. 2. TİP’te sosyalist iktidar grubu içinde olan Ali Önder Öndeş, 12 Eylül sonrası Gelenek hareketi içinde bulundu.
Türkiye Komünist Partisi (TKP) merkez komite üyeliği yapan Öndeş, 2014 yılı itibarıyla Halkın Türkiye Komünist Partisi'nin (HTKP) kurucu üyelerinden oldu. Öndeş son olarak 2018'de kurulan TİP'in de kurucu üyelerindendi.  Öndeş, 75 yaşında hayatını kaybetti. 
TİP'in yayımladığı mesajda "Partimizin kurucularından Ali Önder Öndeş'i kaybetmenin büyük hüznü içindeyiz. Ali ağabeyimize sözümüz devrim olacak!" ifadeleri kullanıldı.
CENAZEYE ÖZEL VE BALABAN DA KATILDI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Türkiye İşçi Partisi kurucularından, eski TÖB-DER yöneticisi Ali Önder Öndeş'i İstanbul'da son yolculuğuna uğurladık.” ifadelerini kullandı. 

Cenaze CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile birlikte katılan CHP İl Başkanı Semih Balaban ise şunları söyledi: “Bugün İstanbul'da sayın Grup Başkanvekilimiz Özgür Özel ile birlikte Türkiye sosyalist hareketinin önderlerinden, Manisa'da sosyalist hareketin en önemli isimlerinden, Manisa TÖB-DER Başkanlığı yapmış ,Sosyalist Türkiye Partisi genel başkanlığı görevinde bulunmuş TİP üst düzey yöneticilerinden, Şehitler Ortaokulu’ndan benimde öğretmenim olan bizim sol düşüncemizin pekişmesine büyük katkıları bulunan, ömrünü sol-sosyalist toplumsal düşünceye adamış olan Ali Önder Öndeş hocamızın cenaze törenine katılarak, o güzel insanı sonsuzluğa uğurladık. TİP Genel Başkanı Sayın Erkan Baş'ın şahsında TİP ailesine başsağlığı diledik. Tüm sol -sosyalist hareketin ve sevenlerinin başı sağolsun.”


 
 

Editör: TE Bilişim